Matintresserade barn

Är en bra motivation. Äldste sonen efterlyste pannbiff  utan lök. Men yngsten och jag ville ha lök så jag mjukstekte en stor lök till oss. Mjöliga goda potatisar till. Mannen kom hem precis när jag skulle gå till nattjobbet , väl utanför porten på jobbet så upptäckte jag att nycklarna till jobbet var hemma så en son rusade till mig med nyckeln. Kaos på jobbet .Jag avskyr slarv!! Dagpersonalen sitter och väntar ut mig * och när jag kommer till avdelningen så får jag gå runt och stänga fönster i iskalla rum. Hur tänker man då ?? Jag blir galen. Mina krafter är minimala och jag kämpar för att hålla näsan ovan vattenytan .

Pratade med världens bästa T som sa att sådana vänner som inte ens vill anförto den minsta detalj inte är vänner värda namnet . Helt rätt så jag fokuserar på de som är värda namnet . En hel del om jag ska vara ärlig .

En lång natt väntar mig och jag är så trött!!


The summer of 69


Under tiden det att jag funderar vad jag ska göra med mitt djefvla liv så kan ni titta på den här bilden. Lägg märke till Bodils blommiga byxor ( jag var JÄTTEAVUNDSJUK ) och min rööa jacka.. Så rätt. 
De övriga på bilden är mina småbröder , min mamma ( långa örhängen redan då ) och min mormor på bron * till vår stuga i Jörn.

* Man säger så om trappen uppe i Norrland. 

Teater

Vi var på teater i lördags . Moi, mannen, Bodil och hennes dotter Linnea . Pjäsen hette "Små äktenskapliga brott " och Reine Brynolfsson och Lil Terselius var med. Klart sevärd , smårolig men mest tragisk . Passar in tycker jag. Damen som satte brevid mig dundrade in och lyckades nästan krossa mina tår och jag har inga båtar utan nätta 37:or*. Innan pjäsen så stod hon och och ropade käcka kommentarer till sina väninnor. Under hela pjäsen så satt hon och gapskrattade . Reine tittade förskräckt ut i publikhavet . Dessutom så kastade hon sig fram och tillbaka så hela bänkraden böljade. Jag ville döda. 

*Jag avskyr fötter , stora fötter och breda fötter som klampar fram.

Usch..

..jag mår verkligen inte bra. Är ledsen och får hela tiden  behärska mig för att inte börja gråta . Jag känner mig utfryst , är helt plötsligt inte värd att anförtro saker till och inte ids jag fråga för ännu en gång bli avsnäst. Jag skuldbelägger mig själv . att det är mitt fel att jag inte längre får veta saker. 

Inte kan jag sova , orkar knappt ta mig ur sängen och måste tvinga mig till att orka med det dagliga. Försöker med allt , äta bra mat, läsa , bada skumbad , gå långa promenader mm . Jag kan ligga och glo i väggen i flera timmar. Daniel är den enda som ser det eftersom han är hemma på dagarna och han försöker pigga upp mig med roliga artiklar i tidningen mm. Jag flinar upp mig när människor ser men snart orkar jag inte ens det längre. Jag minns inte var jag har lagt saker , ringer efter mobilen flera gånger i veckan. Nu så hittar jag tex inte mina svarta jeans !! Det är som en centrifug i skallen just nu .


 Att jobba natt är skönt för då slipper jag umgås med människor men egentligen borde jag ha ett annat arbete för när jag väl är bland människor så är det ju trevligt. Men det är transportsträckan till det dagliga som är så lång . Och tung. 

Grattis!

Till min lilla mamma som har fyllt 70 år! Min mamma är 70. Svårt att förstå. På bilden är hon ca 20 år och jag är väl 15 månader . Jag har försonats med det förflutna och tänker leva i nuet . Orkar inte älta . 

Förövrigt så är jag låg och har mininmal livslust . Det är tärande. 

Höstgryta

Grytbitar av gris, gul lök, morötter, rovor ( sådana där blekskära) , majrova , vitlök. ingefära, chili, lime , röd curry , buljong och en skvätt soygrädde räddade oss från att förgås i höstmörkret. Hasselbackspotatis till . Jag är så djefvla bra på att laga mat. 

hihihihi

Vi har fått mail om vistelsen i Somerset . Jag ska spela excentrisk dam i deckargåtan som vi då ska uppföra på lördagen. Jag är nöjd. Har skrivit ett tal till Johan på ängälska!!! Sen så har jag bokat mig för golflektioner. Just det känns inte lika tippat . 

Fredagsfnattande

Min djefvla sömn är så störd, sover inte mer än fyra timmar i ett sträck sen så är det stopp. Jag måste kissa , upp och gå för jag är så rastlös . Jag blir galen!!!

Tittade lite på de singlande mammorna på TV och nu så begriper jag varför jag har fastnat för Joni. Hon påminner om Anna-Lena från Gävle vilken jag arbetade ihop med för 1000 år sedan . Jag tyckte om henne för hon var lugn , vänlig och därför lät jag bli att hata henne för att hon var så smal och snygg. Jag tycker att Silas är det sötaste barnet i serien. Alicia har polisonger. 

Nu stundar helg igen och vi ska ut på landet för mer svampletande och kanske ett och annat lingon slinker ned i korgen. Teaterbesök på lördagen och efter det tillbaka till landet , tystnaden och lugnet. Där ute kan jag i alla fall sova .

Jag kokar nektarinmarmelad med socker, kanel och vaniljstång. Det luktar helt fantastiskt.

Så vad gör ni i helgen?? 

En listjävel till

Även denna gång snodd från vackra Anna
Nackdelar med Tania :
.Argsint
.Osäker
.Väger för mycket
.Blir snabbt uttråkad
.Kontrollfreak
.Misstänksam
.Slösaktig
.Fåfäng
.Långsint
.Hånfull

Fördelar med Tania.
.Snäll ( egentlign)
. Lagar fantastisk mat
. Kan fem olika språk
. Har stora bruna ögon
. Har ett tacksamt hår
. Älskar mina nära och kära.
 .Bra klädsmak ( ja, vad fan det här är min blogg så jag skriver vad jag vill )
. Rolig
. Bestämd
. Fnittrig
. Snabb i skallen 
. Bokslukare

Seså..häng på nu!!


Men sushi och smink gör mig glad


Jag har ett sådant begär efter sushi så jag åt en god sushi innan jag shoppade . Jag tänker äta mig igenom stans sushiställen ( sekunden efter bilden togs så spillde jag soya över hela mig ).  Handlade underkläder, cremer och smink. Med div rabatter så handlade jag för 800 kronor . Det är duktigt gjort .  . Mer flärd åt folket!!!

Har tagit mig i kragen för vilken gång i ordningen vet jag inte. Läste Kim Kärnfalks bok " Mamma, mormor och jag " och grät i tre dygn . Som hon mycket riktigt säger i boken -Ordet Pappa det får man fan förtjäna . Så sant så . Jag kände igen mig i mycket som hon skrev därav tårarna . Jag känner aldrig att jag aldrig dög . Jag fiskade fel med kastspöet, bara för att visa gubbjäveln att jag kunde så lärde jag mig med en kompis hjälp att flugfiska . Vilket han inte kunde . Han tyckte att jag rodde fel och bara för att visa honom så tog jag skeppaexamen. Han hånade mig för att jag bara kunde engelska och tyska ( själv så kan han fortfarande bara kangglig engelska ) så jag lärde mig italienska flytande. Så egentligen ska jag väl tacka honom. Han är en hjulbent looser och den dagen han dör så ska jag dansa på hans begravning i en röd klänning!!!

Fortfarande så är jag osäker på andra människor och inte lite misstänksam. Det är tärande . 

Men..jag har beställt sånt däringa scraapbookgrejs och ska göra en fint kort till min mamma . Om drygt två månader så åker hela familjen till England!! Så livet är trots alt ok 

Sex timmar på tre dygn ...

..har jag sovit . Jag skurar köket . Hyllor , dörrar, element och knäskurar golv. Mna kan säga att jag tvättar ångesten ur mtt kök. Men den är så jävla flyttbar.

En listjävel till

Din hårfärg?
Silverblond= Grått
Ögonfärg?
Bruna
Favoritfärg?
Råååsa , lila och turkost
Värsta färg du vet?
Orange . Ville gå runt och se ut som ett dagisregnställ.
Älsklingsmat?
Jisses....svårt . Jag tycker om mat. Alldeles för mycket .
Värsta mat du vet?
Mat med äggstanning  i och pannkakor . För att citera Peter " Det är inte mat utan bara en konsistens"
Bästa dryck?
Vatten , champagne och Limetto
Värsta drycken?
Öl. 
Bästa film?
Trollkarlen från OZ , Cabaret.
Sämsta film ??
Så många filmer och så lite tid.
Hatobjekt .
Alltför mycket
Älskingsobjekt?
Jag är ingen älskvärd person
Beskriv dig med tre ord .
Kort, rund och hånfull. 
Skrattar åt ?
Korkade personer som försöker vara djupa. 
Gråter åt?
Alltför mycket 

Sorg i hjärtat...

....Och oro i själen har jag. Mina klämkäcka inlägg till trots . äldste sonen fick ju spel i onsdags och det var bara han som egentligen tog illa vid sig . Hela tiden efter det så har han nästan bett om ursäkt för att han finns . Han gär framåtböjd och pratar tyst och är ledsen. Jag vill ta min långa vackra olyckliga son i famnen och säga att det är ok att bli arg. Ja, jag gör det minus att ta honom i knät så klart. 


Hans bror hade fest ihop med sin bästa vän , de hyrde lokal och bjöd in sina vänner. D satt hemma ensam och spelade WoW. Jag är så ledsen över att min son är ledsen. Om jag är så ledsen att det svider i bröstet ..vad är då inte han ???

Så GI ....


..att det gör ont .

Så retro...


..att det gör ont .

Teater och trattakntareller

Halvägs ut till landet så upptäckte vi att nycklarna till stugan var hemma så det var bara att vända , jag bad mannen att ta med sig teterbiljetterna upp så jag slapp ha dem i väskan ( massa teterbiljetter till olika föreställningar och till flera människor ) . Iskall stuga , en krånglande kamin och en trött man som svor över veden. Jag frös och lagade mat . Elden tog sig till slut så vi kunde sätta oss och äta , quiona med lax, vitlöksfrästa grönsaker, en klick pesto och ett glass vin därtill . U somnade mitt i en mening och jag läste x-svågerns bok. Tjock som en jävla tegelvägg. 

Vaknade utsövda och förlustade oss med varandra. Väldigt trevligt . Lååångfrukost och sen iväg till staden då jag kom på att biljetterna var hemma .Ibland så älskar jag verkligen mig själv. Öste in på kondiset och köpte vaniljmazariner till gåssarna (Johannes och Peter ) på Götgatan. De är så söta att de borde ställas ut i en glasmonter . Inte för att jag tror att de vill det. Men ändå.

 Skrapanjippot var inte så mycket att yvas över direkt . Blev bara arg och hungrig , på väg till Åsögrillen så var vi tvugna att passera bandet som stod där och lät. Om man är en snäll människa så kan det kallas exprimientell jazz. Men jag är inte en snäll människa så jag kallar det tortyr. Köpte en obscent lång lammkorv .räckte över halva Götgatan.

 Stadsteatern och tre systrar som då i mitt tycker inte var sevärd, Tjechov hade blivit bedrövad .Leif Zern på DN tyckte att den var strålande . Jag är inte bara gamnmal jag är ointilligent med . Frågan är bara varför då flera platser gapade tomma efter pausen?? *

Vi hittade trattisar i skogen så vi plockade och trallade glatt. Eller bara plockade . Lunchade och jag fortsatte med boken och blev mer välvilligt inställd till författaren då han skrev så vänligt om min syster . Helgen for förbi fortare än lapplandspilen ( fast fins den kvar ? ) och det var dags att åka hem för jag skulle arbeta natt och kom till en fullständigt kaos . Tralalalala

* Ja, jag vet..syftningsfel men jag är trött! Har arbetat i natt och då måste jag bli förlåten. För den delen så är det skrämmande många som har syftningsfel och då utan att ha arbetat natt
 .

Plötsligt så händer det!!

Jag trodde inte att den här dagen skulle komma men nu är den här!!!
Dagen då den yngste sonen säger " Jag tänker städa mitt rum ordentligt , damma , dammsuga och skura golv". Jag svimmade nästan . Sönernas rum har jag sedan de blev stora inte lagt mig i , vare sig städning eller möblering. Vill de bo i en svinstia så varsågoda .

Nu misstänker jag att yngste sonen tänker ha dambesök nu när vi åker ut på landet . Det är bara en tanke visserligen. Men ändå. 

Nu väntar landet och lugnet. Trevlig helg på er!!

Helglista

Jag snodde iden från vackra Anna

Så här ser den ut .

Handla vin
Åka ut till landet
Elda i kaminen
Laga god mat
Dricka vin 
Hångla med mannen
Sova
Äta frukost
Titta efter svamp
Åka till skrapans ettårsjubeleium( Hej Johannes och Peter!! )
Gå på stadsteatern och se på " Tre systrar" .
Åka ut till landet 
Äta god mat
Dricka vin
Läsa
Sova
Kolla svamp
Åka hem
Jobba natt .

Ni då? Hur ser er helglista ut?? 

Håhåjajaja...

Jag har den senaste tiden bitit ihop tänderna så mycket att jag har värk i käkarna  . Total ogala . 

Teater och torsdag

Det var inte med det bästa humöret som jag åkte in till staden igår. Hade bråk med äldste sonen precis innan , han gav mig fingret och så gör man fan inte åt mig!!! Jag var på uruselt humör när jag klampade in på Chinateatern , publiken såg ut som om de var från landet allihopa . Rejäla tunikor från någon gudsförgäten postorderkatalog , bryska skor , enorma handväskor (  tog upp halva foajen) förmodligen så hade de termos och tolv limpmackor med herrgårdsost på( inte lagrad ) i den. De såg ut så. Ja, vad fan det här är min blogg och jag skriver vad  jag vill i den !!

Själv så hade jag svarta böxer , svart jumper med glitter längst urringningen , högklackade leopardskor  ( och en snäll man som skjutsade mig ), strassörhängen och tillika armband  min nya svarta yllekappa och leopardhalsduk . Ja, ursäkta men jag trodde att man klädde upp sig när man går på teatern inte ser ut som man kom direkt från hundpromenaden / plöjningen / städningen  . Jag kände mig divine . Sådetså. 

The Producers då? ? Först så himlade jag med ögonen och suckade men när Ola Forssmed kom in på scenen då var jag bara tvungen att sluta sura ( fast det satt långt inne ) han var så underbart fjollig och rolig. Claes Malmberg är alltid bra en av min stora favoriter faktiskt  och Claes Månsson var perfekt som hitlerfantasten .Kim Sulocki hjärteknpande söt som vanligt och så sjunger han bra !! Magnus Härenstan magnifik som fjolla / Transa och så härlig som en ickemacho Hitler i glittriga byxor !! Fantastiska kläder, jag dreglade!!! Snygga och duktiga dansare . Jepp den är sevärd!!

Värst var sumkråttan bakom mig som tjoade och skrek " Jiiihaaa " hela tiden . Det var kmappast en föreställnign  i Linedance dårå . 


Jag har chockat kroppen med att redan kl sju gå en rask ( ja, den här gången var den rask ) promenad på en halvtimma och sedan hantla och situppsa . Jag borde ha medalj. 

Egotänkande

Jag är så ego och eftersom jag är så jävla trött på att inte få tycka och tänka utan att omgivningen stör sig så bytte jag blogg dårå..
Barnens kusin Johan och hans fästmö Kelly som då bor i London arbetade hos Lehman Brothers så står de båda två utan arbete och är inte säkra på att ens få ut sina löner . Min första tanke var "Va, blir det inget Somerset nu?? " Jepp. hur ego som helst. 

Självklart så beklagar jag dem båda två och hoppas att de får nya arbeten och lika välbetalda som de tidigare l 
Jag mår inte bra alls. Har ont , fryser är trött och är sorgsen och är dessutom så trött på att sparka mig själv i baken hela dagarna .

Dessutom så är jag pank och trist , min yngste son revolterar sv alla krafter , fast å andra sidan så revolterar jag hela tiden. Jag behöver nya skor* choklad** och en välfylld plånbok ***

Sådetså. 

* Svindyra, högklackade och onödiga
** Glöm det 
*** Ja, eller hur ? 

Jisses

Jag har börjar tycka att det är gott med grönt the ! Är numera så hälsosan så det nästan är otäckt. I kväll så ska jag gå och titta på förhandsvisningen av The Producers på China tatern. Tack Nina!!

En listjävel

Dagens diss :
Jag sover så dåligt !!
Jag känner mig asful.
Tre födelsedagar på lika många veckor , bla mammas 70-årsdag . En teckning är kanske inte vad hon gläds över dårå .
Jag är redan pank
Jag somnade på tåget hem från föreläsningen och vaknade med ett ryck , halvdreglande. Charmigt . 
Är så trött på att vara just trött.
Jag är hungrig. Hela tiden 

Dagens hiss.
Jag har en så k*t man .Det är trevligt. 
Jag har världens snyggaste söner
Har tvättat åtta maskiner tvätt och sorterat hela det satans tvättberget i små prydliga jävla högar 
Har gått i fyrtio minuter i rask takt ( nåja..rask och rask allt är relativt ) 
Hittade flera klöverblommor på promenaden. Blev glad.
Gläds åt bra bloggar och nyfunna bloggvänner ( typ pyret) 

Ja, i det stora hela är det en ok dag .Dårå . 

Curlingmamman Tania

Jag är en hönsmamma som ivrigt försöker vara lite cool och framför allt wild and crazy. Det funkar så där . Yngste sonen arbetar ju hos min lillebror tills han gör lumpen i januari. Han blir hämtad varje morgon av en av min brors anställda som då i morse glömde bort att hämta min son .Elias slokade och försökte lite tafatt få tag på min bror men ville inte störa . Så jag skickade ett sms till min bror och frågade om Elias var bortglömd? 

Att jobba för sin morbror är inte alltid det optimala . sonen vågar inte ifrågasätta vissa saker eftersom det är min bror . För att det inte ska verka alltför mycket nepotism så blir det nästan tvärtom . Hur mycket ska jag lägga mig i ?? 

Gårdagen blev bra till slut , jag och Nina träffades och tiitade på skor så klart. Det var flera par som ROPADE på mig " Kom och köp mig, kom och köp mig ". Jag slet mig motviligt därifrån och vi drack kaffade och sladdrade . Nina är en underbar människa som jag nu har adopterat . 

När jag kom hem så sänktes mitt humör snabbt till nollounkten. Travar med disk på diskbänken och en tom diskmaskin. JAG BLIR GALEN!!!!!!! Jag blev så arg att jag ville gå ut och välta betongblock. 

Ninaninanana

Dagens bok dårå . Maken av Gun-Britt Sundström . Det är en relationsroman från tidigt 70-tal som jag läste då jag var ung , olycklig och dyster . Nu skrattar jag flera gånger när jag läser den. Inte minns jag att den var så rolig! Eller så är det jag som är så härligt insiktsfull och odyster . Just nu i alla fall. 

Boktipset

Om ni vill sä kan ni nynna "Ninanininanai " men det är typ valfritt.

Jag har läst Berlinerpopplarna av Anne B Radge och den var fantastisk. Jag hade i förväg bestämt mig för att HATA den men sträckläste den. Så den kan jag varmt rekommendera !

Hudvård

De här produkterna använder jag morgon och kväll . Inte i den ordningen så klart men mindator hatar mig i dag och jag orkar inte bråka med den. Vad använder ni i ansiktet?? 

Men smink...

..och kaffe gör mig glad! Surfa in och fynda !!! www.beautyplanet.se  Genast!!

Lite sorgsen så där...

..på en måndag. Yngsten fyllde 19 igår och hans farmorglömde bort honom och styvgubben sket i att han fyllde år. Farmor är 82 år och förlåten hon kommer att höra av sig . Men styvgubben honom önskar jag ett långt olyckligt liv. För två år sedan så bestämde han sig bara för att inte gratulera sina barnbarn längre eftersom han aldrig fick träffa dem . Vi hade en jobbig situatuion med äldsten som hade panikångest och en svår social fobi. Att de skulle komma förbi här var tydligen helt omöjligt eftersom för att citera aset " Hemma hos Maria * så fär vi ett eget rum när vi hälsar på " .Så vi skulle alltså bygga ut / flytta till ett större boende med ett rum för att han skulle komma hit och hälsa på vart fjärde år ?

Det berättade han för mig förra året mycket lämpligt när jag var svårt medtagen hemma efter en tuff sjukhusvistelse , knackade lite på Sankte Pers dörr men vände och överlevde .Då tyckte han att det var lämpligt att säga sådana saker och annat som "Ja, väljer ni **bort mig så får ni väl göra det då " Vilket jag tolkar som att han faktiskt skiter i oss och att Maria hade ett eget rum till dem. Att det sedan inte är mer än fyra mil mellan Marias ( hon har JÄTTEBUSKIGA ögonbryn för den delen ) och vårt hem hörde tydligen inte till saken .

Jag vet att älta är dumt oc kräver energi men det här gör mig så sorgsen. Han iddes inte ens ta reda på att Elias tog studenten i somras. Jag vet även att det här är hans förlust men det gör ont att mina barn ska blir svikna pga av hjärndöda ryggradslösa jagfinnerfaninteord . Min biologiska pappa struntade i mig och nu i min styvpappa . Han skiter i oss allihopa** *och tar sig an sin fula glestandade bredansiktade Gudrun Sjöden klädda kossa frus barn. Jag minns när han satt och berättade hur vältränad Maria var fast hon nyss hade fött barn. Till skillnad från mig då.

Jag skulle kunna fylla en hel blogg med alla svek som dessa idioter har gjort . Det har åsamkat mig smärta och gjort att min tillit till människor är dålig .

Tack och lov så hade vi Birger . Som älskade oss alla och som fortfarande 1,5 år efter sin död är så saknad !

*Styvgubbens bonusbarn
**Mig och mina bröder.
*** Barn och barnbarn

Jag är lite smått kär i Martin Emptenäs


 Jag vill att han är min storebror som tar med mig ut i skogen * och förklarar allt på ett trevligt sått och så denna hängivenhet .Vare sig det gäller små skalbaggar eller ugglor .  Så Martin om du vill ha en småfet förvirrad ilsken syrra så hör av dig !!

Elias fyller nitton och ville ha pizza till lunch och är det något som jag inte kan göra så är det just pizza. De blir så fula att jag klarar bara inte av att äta dem. Så sönerna fick pizza och mannen och jag åt sushi som jag då heller inte kan göra . Nina S började förklara hur man ska göra dem själv och jag kände med en gång min begränsning .Skulle bli vansinnig och kasta kladdigt ris på väggarna . Inget milt japanska tänkande här inte . 

Jag är trött som en gnu trots promenerande och nyttigt krubb. Deppande tar på krafterna . 

* Ja, jag gillar att gå i skogen .Har köpt  rosa stövlar med hjärtan stövlar med rosa foder !!

Hurra för mig !

Jag har gjort tre !! olika sorters lasagne . Först en GI-inspirerad utan mjölk till mig * en glutenfri till mannen och en vanlig till ungarna . Jag borde fan blomsterhöljas. 
* Zucchini, köttfärssås och fetaost i örtolja. 

Fredagsfunderingar

Jobbat mycket , pluggat mycket och sovit alldeles för lite för lite . Elias fyller 19 på söndag och han har ställt sig i bostadskö . Min bebis!!! Jag har funderat mycket de här dagarna . På hur jag egentligen var som mamma när de var små , ganska så usel tror jag  .

Jag var för otålig , sträng och pedantisk och det gör ont att tänka på nu . Nu är jag en jävligt bra mamma men det är så dags nu , är så ledsen i dag. Vill gräva ned mig men är så rädd för småkryp så det får vara .

Upptäckte igår att det är TVÅ avsnitt på varje Mordkommissonen. Känner mig asblond men gråter när Gabis *föräldrar bråkar om vem av dem som ska komma på hennes bröllop . Tack men nej, tack . Varit där . Mina föräldrar bråkar fortfarande om vem som sa vad då för 26 år sedan . Varför tjuter jag för det nu? Jag ryckte bara på axlarna den gången.

Jag behöver choklad tror jag . Och en tröstande kram .

*Den slanka platinablonda snyggingen 

Sömnmaraton och svin

Jag åkte in till staden igår och satt bakom en tant på T-bana som hade leopardskor, zebrajacka. och en camoflagemönstrad keps. Värsta safarin . Hon var liten , späd och hade JÄTTEÖRON såg ut som en insekt . Om hon hade viftat på öronen så hade hon lyft och fladdrat runt i vagnen . Jag fick behärska mig för att inte börja skratta , måste sluta med mina tankevindlingar .

Kaffade med Peter på kulturhuset och fick en försenad födelsedagspresent * av honom och Johannes nämligen lyx från Lush. Tack gullisar !! Vi sladdrade och räknade suckande ballerinskor . Tog direktbussen hem , lagade mat och surade sedan på soffan. Jag är jätteduktig på att sura . 

Jag sov halva dagen är så trött hela tiden. Smärtan gör mig så trött !!

Pratade med lilla mamma i dag som var på ett strålande humör , det blir lättare då. Hon berättade om min bonussyster ** och om hennes praktarsle till man som inte är sann . Han har blivit arbetslös igen , ligger på soffan och martyrar sig och min syster sliter som ett djur med två olika jobb.  Praktarlset vill aldrig gå någonstans utan vill bara sitta hemma och det är ok men han ska inte bli sur på min syster när hon går någonstans och han är så otrevlig när vi har hälsat på. Vi har inte varit där på åtta år då han var fruktansvärt otrevlig mot oss  . . Han är en idiot och eftersom det här INTE är en blogg som är öppen för diskussioner så kan jag bara säga att jag tycker synd om min syster och deras son och hoppas att hon har modet att gå. Misshandel kan även ske med ord. 

Fick så dåligt samvete över gårdagens surande att jag ringde till mannen på hans arbete och berättade att jag älskar honom . Bafatt .

Har gjort kalops på två kilo högrev så den ska vi äta med närproducerad potatis och mina goda inlagda rödbetor . Vad äter ni ? 

* Vi har inte hunnit att ses 
** Birgers dotter
*** Från mammas kolonilott 

Tack till Gogreen

Jag kan återigen dricka latte utan att förvandlas till en f . s . n  . e barbamamma . Jag är lycklig . Förövrigt så är jag ledsen på min mamma . Mamsen är i Göteborg och vaktar hus då min lillebror och svägerska är på Sardinien de små otäcklingarna( ja, jag är bitter ) Mams ville att jag skulle läsa hennes mail eftersom hon inte vågade sig på att komma in på min brors dator
Jag läser och sparar de som hon vill ha kvar och sen så kommer det som jag har väntat på 

Mommie dearest : Jag har så mycket virus i datorn som jag fick av J , han skaffade  inget virusskydd .
Ängeln jag : Va, det måste man ha!
Mommie dearest : Naej, men du såg väl hur det såg ut när du var här??
Ängeln jag : Jag tänker faktiskt inte på sädant när jag får komma och bo i människors hus .
MMommie dearest : Ja, men jag är här så mycket så jag ser alla bristfälliga lösningar på sladdar hur som helst , de är så opraktiska !! Och så är det så stökigt och skitigt här ( sagt då av en person som aldrig städar ) 
Megamesen Tania : Kanske det .

Jag blev så ledsen på vår mamma som säger så om min lillebror som är den snällaste mest generösa gästfria människa jag kan komma på . Ok de sätter inte städning och allmänt fixande i första rummet men det är för fan deras liv !!! Dessutom så jämför hon dem med min andra lillebror och hans fru som är maniska pedanter . Lillebror S är också obeskkrivligt generös och gästfri bör kanske tilläggas. 

Sen så föraktar jag mig själv som inte säger åt henne , egentligen så är det av ren självbevarelsedrift eftersom jag vet vilka scener som utspelas om vi barn kritiserar henne. Hon gräter, skriver flera mail om dagen där hon berättar att hon inte vill leva längre och aldrig velat det och att hon nu inte längre har något att leva för nu när Birger ** är död. Tack för det liksom . Inte undra på att jag är konflikträdd och byter bloggadress istället för att ta obehagliga diskussioner med människor som då påminne rom mommie dearest . 

Jag blir så trutt så trutt. 

*J är min lillebror dårå 
** Vår älskade bonuspappa som dog hastigt ifrån oss den 4/3 förra året och lämnade oss i en obeskrivlig sorg och saknad 

Tisdag och trötthetssyndrom

Men hur trött får man vara på en skala ? Jag bara undrar . Mina grannar gör mig galen. De spikar och hamrar .Säkert så sjunger de " Jag spikar , jag hamrar jag bygger en båt " på  persiska . Deras fula ( dottern har lika mycket mustasch som sin mamma ) barn hoppar och skuttar hela tiden, spelar säkert basket och så vrålar de jämt. Nu går jag upp och  slår ihjäl dem . 

Har varit så där gammaldags husmoderlig och plockat undan mina sommarkläder som då inte är så överdrivet använda denna skitsommar -08. De övriga i familjen får fan plocka undan sina egna sommarkläder för jag tänker sluta att vara så djefvla duktig hela tiden . 

Ska kaffa inne i staden med Peter och besöka biblioteket på kulturhuset , gillar kulturhuset . Mår förövrigt bättre i dag än i går då jag hade superångesten Åke vilket föranledde till att jag åt allt som kom i min väg och det var mycket det kan jag berätta inte fan hjälpte det mot min ångest. Att jag aldrig lär mig . 


Jag är en asgammal hund som aldrig kommer att lära mig sitta. 

Jag har TV frossat ...

........och då ännu en gång tittat mig igenom boxen Kalla fötter och gråtit när Rachel dog och begravdes . Tänk om ingen gråter på min begravning om jag typ skulle dö på torsdag kl sexton? Ja, förutom mamma , Uffe , barnen och mina syskon. Värsta pinsamt för de mina . Man borde kunna hyra ett gäng grekiska eller ryska gråterskor då i mitt fall . Små ryska gummor i hucklen som vrider händerna och säger "Vosje moj vosje moj " jag tror på affärsiden . Sådetså .

Tittade på TV 2 och deras program singelmammor som handlar om tre snygga singelmammor i Stocholms innerstad . Och det retar upp oerhört många att de inte är nedtjippade 40 plus från Brandbergen . Tackochlov säger jag  . Jag gillar supersnygga Joni som flyttar med hjälp av NK Kassar så ytlig är jag i min egen blogg. 

Nu ska jag äntligen gå och lägga mig efter att ha kämpat hela dagen med att hålla mig vaken .

* Ryskt ogg .Eller egentligen så betyder det typ käre gud Förhoppning

Jag har hört om man är riktigt toksugen på något så ska man äta det. Kroppen behöver det . Fast det gäller inte vaniljmunkar va??

Min godhjärtade son...

..Elias tänker om inte hans mormor får bostadsbidrag bidra med några hundringar varje månad till hennes hyra. Hur kunde jag få så snälla barn?

Matporr

Paremsan och Muttis körsbärstomater på burk . De tomaterna är ett måste under vintern . Sådetså. 

Skoporr!!


Nattvak och kappköp

Jag undrar hur länge jag ska orka jobba natt egentligen? Eller jobba överhuvudtaget? Hade så ont när jag gick hem etfer nattens kneg att jag grät . Lade mig i ett hett bad och höll inte på att komma upp ur badet eftersom jag hade så ont t o m tummen värkte när jag skulle klämma ut tandkräm på tandborsten . Det här är fan inte skoj !!

Har tröstköpt en kappa som synes. En damig !!! Stiren utan massa tjafs på tänker ha min turkosa sjal till och de här skorna 
Jepp. kärringstil men jag vill inte h aen jacka en vinter till .Är jackobstinat. 

Sööööööööööndag

Mannen och jag sov tills klockan var kvartitolv vi är trötta som gnuer . Det här djefvla regnadet gör verkligen sitt till . Gårdagen så låg jag halva dagen i soffan och tittade på TV . Gillade programmet om Jenny flatan som blev präst , jag tycker om program om vanliga människor för då behöver inte jag känna mig så suggig. Handlade krubb på ICA-MAXI , scannade och betalade varorna med kort i en terminal. Utmärkt . Jag orkar inte hålla på att PRATA med människor hela tiden . 

Vi fick gröna och gula bönor av min mor samt potaismos så jag gjorde en klassisk fiskgratäng med sås av kräftstjärtar och dill i. Ongarna avskyr fisk så de fick pasta med bacon och svamp. Ja, jag skämmer bort dem .Frågor på det ? Ska arbeta i natt och har en jävulsk värk i kroppen .Kul kul .

 Min bror ringde från Sardinen och berättade att det var 30 grader varmt . Ungefär lika skoj att höra .

Flärd

Att lägga till på min önskelista .

Dagens lindsström

Ja, jag vet..jag borde plugga .

Ro hit

med dojjorna . Femtusen pix. Tralalalala

Brödet som

... mättar hunger . Köp det !! Surdegsbröd då det är som bäst !!

Kajal...

..och jag är inte är inte kompatibla . Jag har fått kärringögon dvs de tåras lätt elelr så går jag runt och gråter utan att märka det. Jag har testat MAC som var svindyr och funkade så där . FACE var mindre dyr och för hård och så då till slut Tada!!!!! Rimmel som var billigast men bäst men mjuk penna och en liten skruvanordning där man skruvar fram stiftet . Hörs bergis på namnet skruvanordning..men ändå Så nu sitter jag här med drivor av kajalpennor och upptäckte precis att de är utmärkta att teckna med .Tänk vad jag är steetsmart!

Här är de....

Loubotutin skorna. Sextusen pix om någon känner sig manad . Dårå .

Flams och toscabakelser

Jag och lovely Honken kaffade igår, jag älskar verkligen honom . Åt en ovanligt onyttigt god toscabakelese , pladdrade , glodde på människor som hastade förbi oss och räknade ballerinaskor. Allvarligt så är jag trött på ballerinapuppor* . Helst då de är lågt skurna så att man ser ett veck av tårna . Ser ut som en stjärtskåra .

På T-banan så skrattade Honky och jag så mycket att jag höll på att trilla ut i gången . En dam i ofantliga silverfärgade gympaskor ( modell kajak för åtta personer ) glodde då kramade jag om Honken och sade " Hej då älskling m hälsa din man " . Dumma kossa . Telefånen ringde när jag steg av och Daniel frågade var jag var " Jag har ju kaffat med Fjonken " svarade jag. Fjånken !! Jag skrattade så mycket att jag var tvungen att luta mig mot en pelare . Runtomkring hetsande personer glodde.

Lagade musselsås till pastan då jag lugnat ner nig lite ( fnissade länge åt Fjonken )
Här är receptet
För två måttligt hungriga personer
En burk musslor i lag ( 360 g)
En vitlöksklyfta
1dl Mutti körsbärstomater på buk **
En skvätt pressad citron
Lite timjan
Salt och vitpeppar

Lägg tomaterna i en kastrull , mosa sönder dem lätt .
Riv ner vitlöken,häll i lagen
Ha i citron, kryddor och lår koka upp . Lägg i musslorna och värm försiktigt .

* Ståckhålmska för skor
** Lite dyrare burktomater men väldigt goda .

Allvarligt alltså...

Så borde de här sitta på mina fötter. Faktiskt .

Nattjobb och nojjor

Även i feta tanter så finns det en glamourprinsessa och vill ut och så även med mig . Jag startar upp på nytt och det blir mycket smink, skor , kläder och inte helt igenon politiskt korrekta åsikter . Nästan inga av mina IRL vänner får den här adressen eftersom vad jag än skirver så tror mina vänner att jag menar dem. Orka liksom

Arbetade natten med the dreamream vilka består av föritom mig dårå så Mackan, Nina eller Lillian . De har liksom hajjat grejjen med att jobba natt dvs manär vaken och bäddar inte ner sig och sover i flera timmar .

Yngsten har ju börjat att arbeta och ska då börja betala hemma inga jättesummor men tillräckligt för att vi ska ha en dräglig tillvaro ekonomiskt sätt . Jag borde få skaffa mig ett par Louboutin skor . Beacuse i worth it och för att de är så vackra med sina röda suk´lor. Länk kommer så småningom

Ska åka in till staden och kaffa med Honken i rekordfart. Min älskade gaykompis. Min tvillingsjäl och bästa vän . Ska bara vakna till och skotta fram köket och smin amig . Köp aldrig Rimmels extend mascara . Helt värdelös .

Börjar om...

....och passar inte det jag skriver så läs inte . 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0