Fars hatt.....föjer med till England. Den var med på vårt bröllop , min 50årsfest och Elias studentexamen * . Den är köpt i England så den ska få komma med och hälsa på. Dessutom så kommer det att kännas som om Birger är med oss.

* På min och Elias fester tyvärr utan Birger som nog satt på et moln och log mot oss. Dårå.

Tjoho!,

Vad jag är stressad .städa . packa, skriva om talet, scrappa ett kort till födelsedagsbarnet , börja om med min hemtenta som ska vara färdig nästa torsdag *, tvätta 4532 maskiner tvätt , andas och oroa mig för flygresan .

Men...på fredag morgon klockan 07.25 så lyfter planet mot London och sedan med vidarebefodran mot Somerset *. Att leva herrgårdsliv fredag eftermiddag tills måndag morgon är ju inte direkt plågsamt , dårå . * Jag läser Litteraturhistoria B-kursen på Uppsala universitet och ska skriva om Emma Goldman och hennes betydelse för kvinnorörelsen och om hennes år i Rysslans under revolutionen .

** Jepp, jag är tjatig och skrytsam . Jag vet . 

Film och avsaknad av frid i själen

Har ni möjligen läst om filmen Angel och kanske tänkt att dissningen är väl elak?? Tro mig den var för snäll. Jag såg filmen i fredags och den var vedervärdig , det värsta skit jag sett på år och dag. .Jag tänker skicka en faktura till Nutley för stulen tid och höjt blodtryck. Så det så !

Min själ och jag är inte sams. Jag håller på att krypa ur skinnet . När jag hörde " Det ska vara gött att leva , annars kan de kvetta " på TV så började jag gråta förtvivlat . Jag tycker inte att det är så gött att leva just nu .

Var på landet i helgen och plockade fram mina färger och spånkorgarna , målade tomtar av alla sorter , arga tomtar, glada tomtar, asiatiska tomtar, emotomtar och punktomtar . Att pilla med färger är helt klart kalmerande för själen så färgerna åkte med hem eftersom vi bommade igen landet för vintern. Jag kommer att sakna helgerna där ute . att ligga på sängen och titta på träden och höra spraket från kaminen . 


Yngste sonen har sålt sina biljetter med god vinst  när han betalade för sig hemma så gav han mor 500 kronor extra så jag kunde köpa något roligt i England. Är han söt eller är han söt?? Jag har svårt att förstå hur jag kunde få så snälla barn. Jämfört med en del människor  som hela tiden måste berätta hur fantastiska , omtyckta  och varma de är så slår jag på mig nästan  hela tiden  . För att citera min vän Tomas  " Jag trodde inte man behövde skriva/ berätta hur bra man är   det torde väl framgå ändå? " De som slår på sig själva ligger mig mer nära för jag vet att de inte gör det för att bli ömkade utan för det känns exakt så. Jag är ju likadan. Det är svårt att tycka om sig själv när det står sju illasinnade ångestdvärgar i halsen och en Herr Ågren som ständigt gör sig påmind. 

England ligger alldeles runt knuten och det ska bli roligt och jag försöker bota bort demonerna som anfaller mig . Jag ska hålla tal på Engelska för 47 personer . Jag känner sju av dem så jag är ängslig över att jag ska börja stamma, gråta eller typ kissa på mig * sen så är det flygresan dit. Jag hatar att flyga trots att jag har flugit otaliga gånger . Jag är orolig över att ha råångest , vill ju vara glad , trygg och varm dårå. Kostym är inhandlad till den äldste sonen , jag har letat fram primadonnekläder till mig . Nej, du Herr Ågren den här resan ska du inte få  sabotera !!

* Ja, vad fan lite måste jag ju få överdriva ?

En hel förpackning näsdukar senare...


..Jag satt i soffan och bölade så att mascaran flödade . Tänker se den igen . Om en timma . En Feel good film !

Ångestdämparen


Jag trampar och trampar tills jag stupar . Och håller tillfällighetsvis ångesten i schack...

Victoria Silvstedt

Tycker att det är elakt mot männen att sova i pyjamas och tjocka sockor . Kära Victoria min  man tycker att jag är söt i det och jag lovar att hans lust är i alla högsta grad intakt. Victoria sägs vara superintilligent. Efter att ha läst en interjuv med henne så känns det inte som om hon kommer att putta bort Katarina Frostensson från Akademin. Men vad vet jag . Det kan ju vara reportens frågor med . Jag känner mig ovanligt insiktsfull i dag. Ett år har gått....

..sedan den ödesdigra dagen då min psykiskt instabila son tog beslutet att ringa efter ambulansen till sin feberfrossande moder. Ett klokt beslut visade det sig vara då jag hade en sänka på 200 ( en normal är högst tolv) och hade en sepsis *. Ett dygn till och jag hade inte överlevt . Jag tillbringade sexton dagar på sjukhus och var verkligen sjuk!!! Jag minns fortfarande den fantastiska personalen både på infektion och sedan på gyn . De var så kärleksfulla och tålmodiga trots att jag grät flera gånger om dagen . 

För närvarande så brottas jag med ångest och inte panikångest utan konstant ångest. Jag håller på att krypa ur skinnet av rastlöshet. Samtidigt som jag är oerhört trött hela tiden . Jobbigt typ .

* Blodförgiftning 

Nu så......blir det filtajm i morgon ( Gråt inte Ela du ska få låna den av mig !)

Ledsamheter och långkok

Mina bästa vänner har gått isär och det är så sorgligt. Jag umgås med båda två och att se min vän M se så ledsen ut på ögonen gjorde så ont. Jag ville bädda in honom i bomull och skydda honom hela livet . Hans partner  har träffat en annan och M var så lugn och förstående. Det hade fan inte jag varit . Jag skulle ha kokat kaniner och klippt sönder kläder i vredesmod .

Min vän M är så jävla snygg att det är nästan oförskämt , dessutom så är han klok, belevad och pratar sexig Göteborska så han lär nog inte bli ensam resten av livet .

Jag har gjort abolut ingenting i dag. Sovit x två , läst , ätit avocado med kräftstjärtar , rhodeislandsås och ett berg med sallad och  druckit rött the smaksatt med ingefära . Slöat hela dagen så nu ska jag dra igång. Laga till rotmos * och fixa tacomiddag ** sen åka och köpa kostym till den äldste sonen . 

Jag är förkyld och ynkig***

* Inte GI alls jag vet , men familjen kan gnassa rotmos
** Om jag undviker tacoskal och tortillabröd så är det en utmärkt GI-middag
*** Sniffs hund. Ja, han i Mumintrollet .

Jag är...

..enligt test 41 % ond. Jag är besvken. Trodde att det skulle vara mer ondska i min kropp. 

Rosa bandet

" Den hälsoundersökning med mammografi du genomgått visade inga tecken på bröstcancer" 
Skönt nu kan jag släppa det i alla fall har tusen andra nojjor att slåss med/ mot . Jag är trött som man faktiskt blir av kronisk värk men nu ska jag lyssna på min kropp och inte pressa den och skriva tusenmila långa listor som jag känner att jag måste följa till punkt och pricka . Jag hivar i mig treo och energidrycker i massor för att orka men nu hjälper inte de heller längre jag är så trött att jag är ständigt yr. . Så i dag ska jag försöka att trots tvätthögar* , dammdinosariuer och allmänt stök så ska jag kväva duraccelkaninen i mig och ligga och glo på TV . Kanske somna lite i soffan. 

Så vad gör ni i dag?? 

* Var upp och tvättade klockan sju. Så klart. 

Jepp..

 

..blingbling är jag . Ibland . Jag städade smyckeskrin igår och det gjorde mig glad. 
Var med en kompis och lunchade igår , hon och den andra kompisen som var med hade mycket ouppklarat verkade det som. Jobbigt att sitta där och se dem väsa hela tiden. Rena terrariumet . 

Jag blir så trutt av att ha ont hela tiden och det gör mig stingslig . Borde nog bosätta mig på en öde ö som då inte blir så öde när jag är där. 

Sonen köade för Metallica biljetter söndagnatt , sov en stund och sedan såg han jublande Hammarby klå Djurgården . Han försov sig kraftigt i morse och eftersom jag bestämde mig tidigt att mina barn aldrig ska behöva vara rädda för sin mamma så ryckte jag bara på axlarna och sa att det var värst för honom. 

Snart blir det soffan eftersom jag har flängt omkring och plockat, sorterat och städat . Ska kaffa med snygga Martin i eftermiddag . Där får jag nog trösta så jag tar med mig näsdukar och sympati. 

Har gjort ett nytt försök med ljudböcker . Rogivande minst sagt. Jag tvärsomnar och får lyssna omochomigen Tjatigt sa Bull. 

Helg och huvudbry

Det är skönt med hösten då får man bara vara . Är en kommentar som får mig att vilja slåss. Jag tycker att hela hösten är ett enda jävla svampletande, ta rätt på äpplen, göra satans äppelkakor , plommomplockande. lövkrattande , börja på smä jävla kurser och fan och hans farfar  dessutom så måste man heeela tiden utbrista " Men vilken klar och hög  luft ! " Dra åt he..... Sen kan jag erkänna om än ganska så motvilligt att hösten är vacker med alla sina färger. 

Fröknarna Von Pahlen var på celebert Stockhohmsbesök från Österlen och ville hälsa på oss . Det är hedrande . De ploppade upp på landet och ryckte genast in med att elda i vedspisen och kaminen eftersom vi just hade anlänt dit.

Jag lagade mat och det blev min räddare i nöden

Tanias räddare i nöden

1 radda med laxbitar ( alltså fyra stycken )
1 tetra med soyagrädde *
4 nävar med styckfryst bladspenat 
2 feta vitlöksklyftor
1 dl riven stark ost 
1 buljongtärning av valfri smak
En lime 
Salt
Peppar 
Timjan

Vit fullkornspasta

Sätt ugnen på 175 grader
Dutta över en god olja på laxen. Pressa lime över . krydda
Sätt på pasta vattnet
Häll grädde , buljong , vatten i en kastrull. Lägg i den frysta spenaten och låt den puttra tills spenaten är tinad . Lägg i ost och vitlök. Smaka av med peppar och ev salt.
Koka pasten och när den är färdig så borde fisken vara klar.

Häll av pastan . Lägg upp den snyggt på tallrikar , lägg på laxen. Häll över såsen . 
Ät!
* Jag använder inte lightgrädde för att jag tycker att det är onödigt att bära hem vatten vatten , jag brukar späda den istället . Soyagrädde använder jag pga att jag inte mår bra av mjölkprodukter 
Ät!!

Att vara på landet är för mig avkopplande . Jag har ingen ångest och är utan krav . Men det straffar sig efteråt och jag mår verkligen inte bra. I natt så vaknade jag igen av att Herr Ångest väckte mig 

Herr Ångest * Ropar *:VAKNA!!!
Moi : Va?? Äh, vad fan är det du? Vad är det nu då ? *suckar*
Herr Ångest : Du är så jävla värdelös 
Moi : Inte då.
Herr Ångest : Jo, du är fet och oduglig. 
Moi: Men vad fan jag är ju på väg ned. Titta!
HÅ* Fnyser föraktfullt * Äh, det där är väl inget . Dessutom så är du korkad !
Moi: Nehej du den gubben går inte . Korkad är jag verkligen inte !!
HÅ *viskar * Men du är en jobbig person .
Moi: Ja, jag vet . 

Sen så är det kört . Jag sover inte mer efter klockan fyra. Har andnöd * och mår verkligen jävligt dåligt. Ännu en gång så har jag stöd av det mobila psykteamet eftersom jag inte vill väcka upp familjen . Så jobbig är jag . 

Ångest är min arvedel som Per Lagerkvist skaldade. Jag kan bara hålla med. 

* Kan även betyda nöd efter änder . Men inte i det här fallet dårå . 
Moi

Hon fick kicken!

Den däringa Katrin  Zytomierska som alla talar om . Inte mer än rätt . Jag läste hur hon kallade Birro för judehatare vilket inte var det smartaste eftersom han uppenbarligen har haft släktingar som suttit i koncentrationsläger. Hon är inte den djupaste tallriken i skåpet om man säger så. Jag hade inte tänkt nämna det här alls eftersom jag tycker att det har skrivits så mycket om det ändå. Men nu gör jag som synes det . Jag är glad åt att mobbare får vad de förtjänar . Jag är så trött på människor som säger sig vara spontana och vräker ur sig den ena grodan efter den andra . En del har då fan inget filter mellan huvud och mun . Man ska stå för att man är dum och be om ursäkt och inte bara hacka på andra. Känner några sådana och jag är inte med i deras fanclub ( och de är uppenbarligen  inte med i min ) 

Sen kan jag ju tycka att de som skriver kommentarer på hennes blogg och kallar henne polsk hora , hånar henne för hennes utseende mm är fan inte ett dugg bättre. Skäms på er. Eller som den fantastiska bloggen tyskungen skriver . Ignorera henne .

Inte kom vi iväg ut på landet igår inte . Mannen kom hem klockan halvåtta från jobbet blek av trötthet. Lyckliga er som har partners som kommer hem vid femtiden varje dag. Jag har så ont och det gör mig jävligt grinig kan jag berätta. Dessutom så åt jag smågodis igår och det gav mig en sanslös magknip. Jag är så missnöjd och negativ hela tiden och vet inte hur jag ska bryta den här cirkeln. Hoppa från Kaknästornet kanske?? 

Ollepollepäronpung

Babblar bara i telefånen ( jobbrelaterat säger han ) så jag läser bra bloggar . Gör det ni med . Tex vimmelmamman  .http://vimmelmamman.blogg.se/ Sorgligt och välskrivet . Jag lovar att mina problem känns fjäferlätta just nu .

Ja...

..jag lägger ut recept fast jag är tjock. Men det här är riktigt lagad mat . Från grunden inga transfetter mm. Vad är det som säger att jag äter upp allt själv? Jag har familj. Jag kommer att kolla upp ip-numret på den personen som skrev elaka saker och anmäla . Lite vanligt hyfs tack!!

Tantvarning??

Jag sover numera iklädd PYJAMAS!! Jag har slutat att valla och fryser istället , hela tiden så fryser jag och det är jobbigt som fn. Så pyjamas och tjocka strumpor på ! Sexigt värre .  Men jag har turen att ha en man som tycker att jag är vackrast i världen . Det är lycka .

I natt så drömde jag att min styvfar ströp mig med en stålvajer. Drömtydning någon??

Ska piffa upp mig lite ett sisyfosjobb som heter duga och sedan ösa in till staden och träffa vännen O . Vi ska luncha , skvallra elakt och må bra .

Ledig helg och vi ska åka ut till landet , sova, såga ved , läsa . äta gott och må bra . Vad gör ni ihelgen??

Om två veckor så åker vi hela familjen till Somerset i England . Det ska bli hejdlöst roligt!!

Till Tennis

( och även ni andra )
Nektarinmarmelad 
1 kg Nektariner ( funkar givetvis med andra stenfrukter med)
Ca, 1,5 dl syltsocker
I halv vaniljstång
i dutt kanel ( kanske ett kryddmått)*
I dutt rosenvatten ( kan uteslutas om man hatar rosenvatten)

Dela stenfrukterna och ta bort kärnan
Lägg i kastrull med ca 1 dl vatten
Koka upp 
Häll i sockret
Dela vaniljstången och skrapa försiktigt ur den. Häll skrapet i en kastrull **
dutta över kanel
Koka tills frukten är mjuk. Dela med en potatisstöt 
Avsluta med rosenvattnen 
Rör om .
Häll i väl rengjorde burkar 
* Ja, jag vet jag är värdelös på att skriva exakta mått
** Det som är kvar av vaniljstången lägger jag i en burk med vanligt socker. Skakar om och plockar bort stången efter några dagar. Voila eget vaniljsocker !

Tanias pyttipanna
1 stor gul lök 
1 kg kokt potatis
3 olika sorters kött ( Enlgt blunken* ska det vara så ) jag tog ett paket kryddiga korvar , ett paket kotlettbacon och ca 3 dl kött från oxsvans **
Kryddor efter behag

Hacka löken och stek den med köttet .  Stek tills löken ät blank och vacker . lägg i pluggen  . Krydda . Jag använde salt,, peppar , timjan, salvia ( så klart ) stek tills det att potatisen är genomvarm.

* Matbibel
** Det tar en evighet att koka dem men det är värt mödan. Pilla bort köttet och reducera buljongen och frys in . Underbar buljong blir det!

Vänskap och värk

Världena bästa Malo som jag har känt i typ 45 år  hämtade upp mig igår och vi rejsade iväg till Täby Centrum och glodde i affärer . Jag såg massor med kläder som ville bo hos mig men eftersom England väntar strax runt hörnet så blev det ingen shopping . Det är så vilsamt att träffa Malo. Vi känner varandra så väl efter alla åre och vi gnäller lite , beklagar oss och har samtidigt väldigt väldigt rolig. Jag förlåter henne för att hon fortfarande är så vacker. Jag ser ut som Kvast Hilda jämför med henne . 

Jag har så djefvla ont nuförtiden det känns som att gå på krossat glas och just den känslan kan jag vara utan. Det regnar och jag sänder en tanke till sonen som arbetar på bygge . Jag dippar lite och har svärt att ta ta gi saker .Går mest runt och glor fånigt. 

Men mat lagar jag ! Här kommer en bunt recept!!
 Oxrulader utan oxe ( 4 hungriga personer )
En påse kycklininnerfileer ( ca 700 g)
Ett paket bacon
Lika många ostskivor som kylling ( ta en fet ost med klös i )
Smör till stekning
Salvia *
Peppar 
Salt
Timjan 
Hönsbuljong ellur kycklingfond
Vatten
Fransk senap
En slatt grädde ( 2-3 msk ) 
Tandpetare eller hushållstråd **

Så här gjorde jag 
Lägg fileerna en och en i en plastpåse , banka ut den med hjälp av en liten jävla kastrull . Inte för mycket då blir det bara slamsor.
Lägg en ostskiva på ena sidan av kyllingen 
Krydda på den andra sidan ( ingen salt här )
Lägg ömt en baconskiva på den andra sidan .
Rulla ihop det till en trevlig rulle med baconet på utsidan. Sätt på tandpetare eller hushållssnöre .
Bryn i smör tills de känns stumma när du känner på dem.
Ta upp rulladerna under tiden
Häll i grädde, vatten, buljong , fransk senap , salt ( ta det lugnt med saltet för både senapen och buljongen är salt , smak aav !) ) peppar  i en kastrull. Låt det koka ihop lite .Ta bort tandpetare / snöre *** från rulladerna  lägg dem i såsen och låt det bli varmt . Servera med pressad potatis/ ris/ pasta / Quoina . Eller lek diva och ät bara rullader !

* Är då min favoritkrydda .Jag knarkar nästan Salvia
** Vilket trevligt gammaldags ord
*** Kan bli väldigt otrevlig stämmning om de glöms bort.

Tanias *fanvadjagärhungrigsallad (Två vrålhungriga personer )
Två kokta kalla potatisar
En burk tonfisk i olja 
Ett gäng gröna bönor
En liten röd lök
fyra sardellfyllda oliver
Två tomater 
En bit gurka
Sallad efter behag 
God vinäger och oljedressing 

Häll av tonfisken i en sil
Tärna potatisen och häll din favoritdressing över
Hacka löken
Tina bönor 
Dela oliverna
Dela tomaterna
Tärna gurka
Dela sallad .
Blanda rubbet i en skål
Ät!!! 

Nu ska jag skotta fram hemmet. Ladida . 


Natten som var...

En av tanterna grät för att henns kompis hade dödat hennes ekorre . Så jag satt på hennnes sängkant klockan tre på natten och tröstade . Svårare är det faktiskt inte .

Svart stig och svarta tankar

Jag lyssnar på fantastiska Åsa Larssons " Svart stig " som läses av Katarian Ewerlöf. Den första kasetten fick mig att minnas och gråta. Det är då fan vad jag gråter varje dag. Jag tänker på när den äldste sonen blev inlagd på ungomspsyk och hur han i backen upp till avdelningen vägrade gå och hur jag tog min hand och lade den på hans rygg och sköt fram honom. Hur han grät på sitt rum och frågade mig hur jag kunde göra så här mot honom. Och att han aldrig mer ville se mig och sedan vad om ursäkt. Jag grät på bussen hem och struntade i att människor glodde. 

Det har tagit honom 4,5 år att komma tillbaka till livet och han börjar nu att prata hur det egentligen var på ungdomspsyk och jag skäms över att jag inte tog honom därifrån för någon vård var det ju inte tal om..

Om 2,5 veckor så åker vi till England hela familjen och sonen stannar kvar två dagar i London för att besöka sin WoW vän. Men jag kan inte vara lugn för han är hemma igen..han kanske fortfarande har svarta tankar som han inte delger oss?? 

Efter att ha sovit 4 timmar så steg jag upp. ha numera svårt att sova på dagarna .  Gick ut för att handla lite ingredienser till en hemlagad pyttipanna . tanten framför mig var aslång och hade gigantiska näsborrar som jag såg rakt in i. Oerhört obehagligt. 

Mannen har kommit hem från Norrland där han hjälpt sin mamma .För sjunde gången det här året . De beslutar när han ska åka upp men de frågar inte längre mig om det är ok. Det är som om jag inte längre finns och jag orkar inte längre protestera . Visst åk du . Det mesta känns likgiltigt nu . 

Utredning utförd

Ringde M och frågade om han ville ta en kaffe med mig på KS *efter min mammografi . Vi kaffade och han trodde att jag var sur på honom. XX har pratat massa trunt som vi har lyssnat på och gått och bläng på varandra i hemlighet. Nu så kan jag lämna allt bakom mig och gå vidare. Måste lära mig tillitens svåra gåta. 

På vägen hem så stod det ett helt koppel med små dagisbarn och väntade på bussen tillsammans med sina dagisfröken och jag fick behärska mig för att inte börja gråta . Vad fan är det med mig???

Nu ska jag sova en stund och sedan arbeta natt med The Dreamteam .

* Han jobbar på KS dårå .

För att avstyra missförstånd..

..så det är ingen nnätvän som jag är orolig att den personen hatar mig dva ingen som läser min blogg. Hör och häpna jag har även andra vänner . Tiddelipom

Segsöndag

Gårdagen var en bra dag . Först kaffa med modern och sladdra lite . Sen hem snabbt för att bättra på mäjkappaen och in till staden igen. På väg till teatern så såg jag han den däringa  Peter Fogstrand han såg ut som Karlsson på taket minus propeller . I väntan som då inte var på Godot utan svägerskan S så åkte det förbi en rååååsa limousin det gjorde mig glad för resten av dagen . S och jag åt på buffe på Rice och jag fick hennes sushi så jag orkade inte resten av buffen. Tur jag och just buffe är ingen bra kombo. 

Vi pratade och hade det trevligt. Jag tycker så mycket om henne , hon är rar och generös och vi har så roligt ihop . Utanför teatern så sammanstrålade jag med Bodil och hennes söta dotter Linnea . De är så lika att jag blir full i skratt. Bodil och jag kan inte ses i fem minuter utan att börja fjortidfnittra . Det är trevligt och ännu trevligare är vänner som jag inte behöver känna mig osäker inför. Fast om de gör mig osäkra så är det knappast vänner .Dårå . Se så filosofisk jag är så här Söndag mitt på dan. 

Pjäsen "Upp i sadeln " var fantastisk och som gammal hästflicka så blev jag alldeles varm om hjärtat . För hästarna var min räddning när jag var tio år och rädd för hela världen . Det är precis som de säga i boken Stallflickor av Theresia Bråkenhielms "I luddiga hästöron kan man viska hemligheter som ingen annan får höra .Ridskolans hästar bär på tusentals flickors längtan " Så vackert skrivet och så sant. Jag en liten speta * var inte rädd för hästar !! Jag minns än lyckan att få en bångstyrig häst gå på tygeln ( den här fattar bara hästmänniskor ) och att få luta huvudet mot en varm häst och känna trygghet och ren äkta kärlek. Jag red i 18 år !! Och nu är mitt mål att gå ner i vikt för att kunna rida igen !! Jag kan ta allergitabletter om det är så. Åh, vad jag saknar hästar!!

Trots allt så slog farbror ångest till i natt. Pang bara !! Jag vaknade med ett ryck kl ett i natt och vågade inte somna om. Så jag städade kylskåp och fejade tills klockan tre. 

Intervju med Herr Ångest :

Reporter : Jaha... Herr Ångest varför väckte du denna Tania mitt i natten ?
Herr Ångest : Ja,men vad fan..hon ar ju så glad!!!
Reporter : Men..det är väl härligt?
HÅ: Nej! Jag vill att hon ska vara osäker och undrande .
R: Men varför då? Ska hon inte få må bra??
HÄ : Men hallå !! Det är mitt jobb att få människor att må dåligt .Jag försörjer mig på det ungefär som du försörjer dig på att vara reporter . 
R : Hur gör du för att få henne att må dåligt ?
HÅ: Jag planterar ett litet osäkerhetsfrö i hennes huvud så att det maler " Undrar varför xx är så kort mot mig , hen avskyr nog mig " då känns det bra . Det bästa är om hon börjar tröstäta det är liksom en bonus för mig.
R: Så nu då denna Tania börjar städa så känns det lite som en förlust ?
HÅ : Ja* muttrar surt*
Slut på interjuven.

Och med detta så sätter jag ett ogglås på datorn. När ångesten är för svår så bloggar jag inte här  . Ingen ska få gotta sig i
 mina tillkortakommanden. Så är det bara. 

Nu ska jag åka in med stora sonen till akuten då hans har ont i njurarna igen , vill undvika ett njurstensanfall som de han har fått två gånger tidigare .  Det är fint väder ute och då är det förhoppningsvis inte så mycket människor på akuten. 

*Ja, faktisk så har jag varit det 

Lyst till tröstEn rååsa mössa * och en penna med lila fluff och en diskoboll som vickar av och an när jag skriver ** .

Ska äta frukost med förlorade ägg , bladspenat och rökt lax till lunch. Ja, det är GI och igår när jag ställde mig på vägen så såg jag att det hade givit resultat . Men jag saknar brööööööööö !!

Mannen har åkt upp till Norrland och jag njuter av att vara ensam. Behöver det , har så många tankar just nu som  måste sorteras i ordning . Jag ska iväg och bjuda mor på lunch det är en del av födelsedagspresenten ( en rejäl slant ) och i eftermiddag så ska jag och svägerskan Solveig och äta middag på Rice och sedan se " Upp i sadeln " på Dramaten . Min kompis Martina har varit med och regisserat så det bådar gott.  Livet är gott.  I dag i alla fall.

Jag ska umgås med människor som tycker om mig då mår jag bra . Resten struntar jag i Tiddelipom .

* Jag har inte haft mössa sedan Dackefejden, ett sort steg för mänskligheten enligt mannen.Mössan alltså inte Dackefejden .
** Ja, jag är 51 och oerhört barnslig !

Massuppfittning

Eller snarae missuppfattning i massor . Jag ringde upp min vän efter att ha sovit ovanligt ryckigt och oroligt och frågade varför alla utom jag hade fått höra om det som hade hänt mellan han och hans syster . Ja, jag skrev juom förtroenden som inte gavs . Och det var inte alls så utan jag fick höra hela historien från början till slut och blev lite lugnare . Jag tog även upp att han inte svarade på mina mess eller mail och sen så skällde jag om att jag alltid kommenterade när han skev och att han aldrig kommenterad på min ( Tania 5 år) Hans mobil har lagt av , hans internetuppkoppling fuckar upp sig hela tiden och han brukar inte skriva på andras bloggar eftersom han är lat.

Jag känner mig skitfånig och vill sitta i en hörna med dumstrut på resten av helgen men jag hastade iväg till min nyseeparerade vän fullastad med näsdukar och sympati . Helt i onödigt. Hen var så glad att hen kunde strö rosor ur hatten . Så jag stoppade ner näsdukarna igen . och vi drack kaffe och glodde kritiskt på alla som gick förbi.

Jaghöll på att bli galen när jag skulle ta mig från Kungliga Sollentuna till Kungsholmen. Alla hade ryggsåckar , praktiska jackor och rejäla skor . Brevid mig så satt en tanta i min ålder med gigantiska hamsterkinder och tjocka fingrar som grävde runt i ryggan som hon hade piffat upp med enknallröd rävsvans i plysch . Piffigt värre. Hon tog upp ett knöligt paket där det låg ett brunfläckigt äpple som hon smackade på så att kinderna skalv. Jag ville slå huvudet av henne så irriterad blev jag . Jag avskyr människor .

Nu ska tant sova. Är medvetslös . I morgon så ska jag åka in till staden och äta med bästa svägerskan solveig och så min bästis Boodiiil sen teater. Fjärde helgen i rad . Minsann.

Kudden kallar så mot sängen!

Håhåjajaja...

Min antidepp hjälper inte ett dugg , jag mår bara sämre av den . Jag ska på mammografi på måndag och har råångest. Jag behöver en kram . Och lite choklad . 

Jag borde...

..nog lägga ner det här bloggandet  eftersom jag blir så ledsen över sådana småsaker som det jag skrev om i förra inlägget . Tipset kom från T min vän sedan många år. Han har rätt , det tar krafter att gå runt och fundera på om människor är arga på mig .

En av bästa vänner ( jo, jag har faktiskt sådana ) ska bryta med sin man och jag blev så ledsen när jag hörde det . Jag trodde att de var så lyckliga med varandra. Livet stinker tycker jag . 

Ouppfostrade människor

Finns det gott om . Man svarar på SMS , mail och om jag kommenterar flera gånger på någons blogg så kan väl den personen kommenterar tillbaka ? Ja, jag är barnslig . Mitt problem dårå . Grrr

Jag har ett jävla morgonhumor. Vaknar och är rasande !! För några år sedan så åt jag aldrig frukost, trodde att jag skulle bli smalare av det .Jamenellerhur . Nu äter jag frukost *men är fortfarande inte smal. Men jag blir lite snällare av en bra frukost. Lite snällare alltså. Be för fan inte om några under. 

I morgon så tillkännags Årets Nobelpris i litteratur och dä är det ett gång som kommer att råma om att Astrid Lindgren borde ha tilldelats priset. Men hallå!!! Hon skriver fantastiska barnböcker men det är väl för fan inte högklassig litteratur?? Jag läser alltid något av de utnämnda pristagarna . Orhan Pumaks snö var ingen lättläst bok men den var bra . Jag knarkar böcker så är det bara. 

Styvgubben råmade alltid om Astrid Lindgren och nobelpriset men så var han skrämmande illateral dessutom . Nog om honom . Leva i nuet var det . Slut på ältandet och om sådant som jag inte kan påverka . Det tar kraft och offerkoftan klär mig inte . 

Jag har lånat en hel hög med böcker så när jag har dammsugit, skurat golv, skutrat badrum och gästtoa. bytt duk på köksbordet , ställt alla kryddburkar i bokstavsordning och i snörräta rader , vattnat blommor , bäddat sängarna , puffat till kuddarna i soffan så kan jag äntligen lägga mig och läsa. Tvångssyndrom ? Jag? Tänker försöka mig på "Ninas resa "av Lena Einhorn , har försökt men mådde så dåligt av den. Här ska inte fjröjdläsas inte !!

Så vad gör ni i dag?? 

* Rostat surdegsbröd med mosad avocado blandat med tonfisk , kokt ägg och kryddor. En balja the . Inte konstigt att jag blev nästan snäll . 

Minsann


Multitask. I två färger. Det ni !

Thats me

Arrogant, Bitsk, Cynisk , Diabolisk. Envis, Fåfäng , Grinig. Hedonist. Irritabel. Julfreak , Konstig, Lejonmamma , Matriark, Neurotisk , Obstinat. Petig. Qvinnlig. Rultig, Skrontig , T börjar mitt namn med , Uppstudsig. Vendettig, Yrslig. Zornrumpad. Ågrenig. Älskad . Ödesmättad 

Stockholm i mitt hjärta

Jag sammanstrålade med mannen inne i staden . Han ville nödvändigtvis ta med mig på Ö&B på Kungsholmen. Jag hatar Ö&B . Alla var där . Hälften hade tofflor eller Ballerinaskor . Jag ville slå ihjäl dem .

Mitt sinne mildrades dock lite när vi gick till "Hemma hos Anna och Mats " och åt grillade mackor . Den vänliga gossen insåg att jag var en klimateritant för det var varmt där. Jag vallar som fan just nu , han öppnade dörren ut mot gatan för att släppa in lite luft. Dessutom så hämtade han bestick som vi glömde att ta eftersom vi är så gamla och förvirrade . Jag tänker adoptera honom. Mackorna var så utsökta och jag blev mindre arg .För stunden. 

Jag är så satans arg hela tiden , när jag inte deppar . Men mest är jag rent av rasande. Asjobbigt. 

Tanias vadfandårågryta

De hade billiga tjocka revebensspjäll på ICA så jag slog till ( i brist på att slå på någon )
1600 gr Revbenspjäääääääll
1 halv kålrot
1 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
1 zuchini
2 ledsna nektariner ( glada funkar det med )
2 Buljongtärningar ( grönskaks och höns)
Smör till stekning
Salt
Peppar
Lagerblad
Cayeenpeppar
2 msk tomatpure
2 msk ostronsås
2 feta vitlöksklyftor
Timjan
Salvia
En stooor stekgryta .
Tärna rotisarna och löken grovt , dela zuchinin.
Fräs i smör .
Lägg i köttet . smula över buljongningarna och häll på vatten efter behag. Vänd på spjällen efter typ 20 min . Ös over kryddorna, tomatpuren, de delade nektarinerna och ostronsåsen lade jag brevid köttet . Vänd köttet en gång .
När det ser någorlunda färdigt ut så ta upp köttet och dela upp det i ätvänliga delar. Lägg gärna undan gnagarbitarna till dig själv. Om du är gnagare . Mosa rotisar och nektariner* med en potatisstöt tilld den är trevligt simmig . Lägg i köttet och låt det puttra färdigt. Om man vill kan grädde has i. Men en duktig kock som jag då ( även blygsam ) vet att med rätt kryddning så blir det gott i alla fall. Grädde lägger sig på hufterna .

Ät med din favortipasta . Jag har hittar vit fiberpasta som inte smakar förmultna trädgrenar . Det här är vrålande gott !!

* Nektarinen blev pricken över i!!

En listjävel

Kan jag ju iofs bjuda på.

Bästa promenaden :
Min dagliga i området där jag bor, berg, sjö och skog.

Favoritgata:
Hanverkargatan ( bodde på Kungsholmen en sorglös och lycklig tid i mitt liv )

Favoritdrink:
Bellini

Senaste Stockholmsupptäckt :
Senaste och senaste men Secondhansbutiken Helene e snygg på Torsgatan gjorde mig glad .

Bästa micromaten :
Jag värmer bara mjölk i mikron .

Favoritförort:
Jag hatar förorter.

Fikar gärna på :
Jag fika fan inte men tar gärna en kaffe på "Hemma hos Anna och Mats " som även de ligger på Kungsholmen.

Bästa Brunchen :
Hemma faktiskt. Orka pallra sig ut för att frulla. Dessutom så är det traschigt.

Bästa kaffet :
Mitt lokala cafe.

Bästa konsertlokalen:
Inte fan vet jag.

Bästa baren: 
Jag barar inte så ofta .

Här bjuder jag mamma på middag :
Hemma eller på på Cafe Bolero ( mamsens favorithak)

Här bjuder jag Pappa på middag :
Han är död.

En bra ge bort present
Jag går aldrig bort . Alla hatar mig . Om nu mot förmodan någon bjuder hem mig så tar jag med sylt.

Favoritlyxartikel:
Dyra hudartiklar

Läser just nu :
Gunnar av Bob Hansson. Lysande bok!!

Läser helst :
Jag är bokslukare .Läser tre böcker i veckan

Favortiråvara:
Lök

Favortimärke:
Dior

Favoritskor :
Roberto Duville  på St: Eriksgatan.  Italienska skor som är som smycken. Jag börjar nästan att gråta när jag ser dem .

Klädkonto per månad :
Skrämmande lågt.

Dricksprocent :
10 %

Modeförebild:
Dita von Tees och vår egen CamilllaThulin.

Motionerar:
Innehavare av ett SATS kort. Därmed inte sagt att jag längre motionerar så flitigt. 

Mest överskattade affär
NK. Vilka snorkiga tapierer som arbetar där.

Det dyraste jag  har köpt:
Vi renoverar på landet. Det är dyrt.

Favoritprodukt på systemet :
Champagne.

Favortiprodukt på apoteket :
Lactal 

Bästa fyllekäket :
Hårt bröd med kaviar .

Lyssnar på :
Orkar inte. 

Bästa förfestmusiken:
Jag hatar förfester.

Senast gnolade :
Teddybjörnen Fredriksson.

Mitt sämsta köp någonsin
En brokig omlottblus i rostfärger. Jag ser ut som Inga Gill.

Dansar helst till:
Jag hatar att dansa.

Senaste fyndet :
Min svarta yllekappa.

Senaste secondhandfyndet :
Ett par vinröda skyhöga pumps i skinn.

I Dvd : Mordkommissonen .

Användbar pryl :
Vass kniv .

Mode jag aldrig vill se igen
80 -tals modet. Ingen var snygg i det. 

Favoritaccesoar:
Min leopardhalsduk.

Transportmedel:
Buss .Jag älskar att åka buss. 


En helg till som ...

..denna och jag skjuter mig. 

Han fattas oss!


Min fina älskvärda bonuspappa . Sönerna älskade honom och den äldste sa i dag " Den bästa födelsedagspresenten hade varit att Birger levde och kom och åt middag med oss " Så sant .

Kl 5:57

..för 22 år sedan så blev jag mamma för första gången . Då borde jag vara vuxen och förståndig nu va ? Fan trot . 

Jag blir galen

Ett inlägg / artikel/ recept om vad som tillagas av svampöverflödet och jag går bärsärkargång . Sådetså . 

Röjsaxen fram

Jag fick äntligen ändan ur vagnen och gick och fixade ögonbrynen . Pincett och tråd och nästan röjsågen kom till användning . Men nu är de snyggt plockade och färgade . Snyggt på min ära. Tänker fria till mig själv. 

Svammelpåhögnivå

Eller låg . Det är bara att välja. Jag tog mig samman igår och tog bussen till SC för att bevista biblioteket . Jag säger bara det till div makthavare " Rör fan inte våra bibloteket !! " Lånade ett ton böcker och nu kan man låna digitalt. Behöver inte vänta på att någon snipig bilblotant ska stämpla böckerna . I ärlighetens namn så är de riktiga pumor på bibblan nu för tiden . 

Regnet gloppade ner envist hela dagen och i väntan på bussen så fiockdes allt löst runt mig  ,A-lagare, ett helt gruppboende, och en halv avdelning från ett nedlagt mentalsjukhus . Sen så kommer all fram till mig !!! Fn jag SER ju inte ens vänlig ut och är det defintivt inte . En av damerna sa till mig med hög höst " MEM DÄR ÄR JU DU SOM ALLTID LUKTAR SÅ GOD PARFYM " Jag får väl glädjas åt hon inte sa att jag luktade bajs .  Sen satt hon och trätte med sig själv på bussen . Som i en komisk film. Antar att jag passar bra in där. Åh vad jag avskyr människor!!

Jag började läsa " Tryck stjärna " av Bodil Malmsten på bussen och fnissade . Jag älskar hennes sätt att skriva .Blir smått kär och vet att jag aldrig kommer att kunna ge ut en bok för så bra skriver jag fan inte. 

Har huvudvärk och dimsyn för ögonen . GI verkar funka men vågar inte ställa mig på vågen för då kanske det slutar med att jag hänger mig i garderoben. 
Här följer ett recept på snabb GI-Lunch

Koka Quinoa ( jag kokar en rejäl sats * ) , fräs wokgrönsaker , häll de i den färdiga quionan , häll oljan av en burk tonfisk. Blanda tonfisken ned en msk majonäs, krydda med svartpeppar och Italiensk salladskrydda . Dutta på ostronsås  Ät . Jag brukar äta 1, 5 dl av quinoan och 1 dl tonfisk . 

* Låter porrigt. 

Tidsstudie....

......sent 50-tal. Jag var jättesur för att jag inte fick ha lackskor utan fick ha gummistövlar . 

Mitt dåliga mående beror oerhört mycket på att jag har så ont hela tiden . Nattarbete och tillika ensamarbete förvärrar det hela . Jag har så ont att jag vissa dagar knappt orkar lyfta armarna . fingrarna domnar bort totalt och jag kan inte hålla i saker. Jag tappar saker och gråter . mina ögon lyder mig inte * och jag är trött hela tiden. Jag borde skjutas. 

* Såg inte telenr som mim mor sms:ade till mig så jag ringde fel . Tre gånger. Till samma person. 

RSS 2.0