Ja, jag lovar...

..det sista inlägget för i år ! 

Den årliga nyårstårtan Pavlova * som medtages till Brodershjärtat . Skål!

* Uppkallad efter den ryska ballerinan Maria Pavlova . Men det visste ni förmodan redan .


Ett riktigt Gott Nytt År !


Önskar jag er alla !

Gaggiga eller vad?

Mannen .( sitter vid datorn ) Vad handlade jag för något på juldagen ?

Moi . ( den väna hustrun ) du köpte biljetter till bandymatchen. Men du...vad åt vi till middag igår ?

Mannen : Ehhhh..kycklingrikadeller med tomatsås.
Moi. Tack. 

Sen fnissade vi åt det faktum att vi är så senila. 

Äldste sonen handlade och lagade en underbar korv stroganoff i dag. Jag bara sover och sover . Min yrsel är jobbig. Jag tappar saker . Borde bergis gå till ättestupan redan nu, 

Min väckarklocka....


...är inte bara så retro att jag faller ihop av lycka. Den tickar till min stora lycka. Jag avskyr strömlinjeformade moderna klockradio(s ) Vad fan heter radio i plural?? Niklas hjälp mig!! Den här är söt tickandet skjutsar mig försiktigt bak i tiden . Jag minns mitt flickrum , Bowieplanscherna på väggarna , hur mitt favoritpåslakan såg ut , min favoritdoft * och mina vänner som bodde i husen mittemot . Grannen som hade små virkade tossor som vi var tvungna att ta på oss när vi kom dit och hälsade på  . Nidvisan** som jag och Pia-Lena skrev om sonen i familjen  och sedan sjöng i kören .

Eftersom jag ska fokusera mig på det som var bra så blir det bara ljusa minnen . Som Jonnhy Nash **** sjöng " I can se clearly now , the rain is gone, Its, gonna be a bright sunshiny day. Och nej. Det blir inget länkande . Jag vet fan fortfarande inte hur man gör och blir vansinnig av ilska när jag ska försöka. Hjälp mig gärna med det så är ni snälla. Förklara lååångsaaaamt . Jag är länkalfabet .  

Så Häggvik tidigt 70-tal . Alla ungar som spelade brännboll ***** , åkte pulka, drack mellanöl i cykelrummet och samlades under den blommande häggen ***** vid stationen för att fira våren . 

Summasummarum 16 sardiner som min favvis Lennart Hellsing skrev så var det mesta bra. De flesta ifrån den tiden har jag kontakt med . Andrea, Bodil,  Eva, Malo, Tobbe mfl . Det är lycka .

* Shalimar , hade dyra vanor redan då
** Melodin var Per Spelman och orginalet var " Per Spelman han hade en endaste ko, han bytte bort ko sin fick felan igen. Men vi små hornförsedda ungar sjön " Per Lovkvist han hade en endaste k*k han bytte bort k*k sin fick felan igen under tiden det att vi log änglalikt. 
*** Granne i Häggvik Han åkte dock ej pulka med oss
**** Jag var en jävel på brännboll .
***** Mitt favoritträd, Moppar, V-jeans och Follyfoot frisyrer ( En serie om hästar och hjältinnan hade en sådan uppklippt frisyr och jag med )

Rätt ska vara rätt!

Upp till tolv bokstaverar man  som Niklas mycker riktigt skriver . Han är översättare så han borde veta. Jag är glad åt att ha kloka vänner !!

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

" Jag längar efter att få vara arrogant och sarkastisk " Horace Engdahl

Kärlek vid första ögonkastet......min nya väckarklocka. Är den inte ljuvlig??

Selma var ju ingen hit direkt.

Den var urtvattnad och saknade sting .Synd på bra skådisar. Sen så tror jag inte att Selma sa ordet skita. Faktiskt inte . Så jag slog över till Körslaget och så låg jag raggsocksklädd i soffan och sjöng med högt som fan . Det lät illa och Gry Forsell borde prata med sin stylist. 

De övriga tog hand om disken eftersom de var på Zinken och kollade när Bajjen förlorade i bandy när jag stod i köket . Jag stekte en fyrakilos  kalkon med fyllning av finskt rågbröd istället för vitt bröööö eftersom det var tre glutenintoleranta som gnassade . Den blev jävligt god. Blandade bröööööö med lök, inkråm, rött äpple  och stekte kryddade med , salt, peppar, salvia , timjan och mejram, hällde i en skvärr sherry och buljong som jag sedan fyllde pippin med . Smälte smör med samma kryddor som jag penslade fågeln med. Hällde två msk glögg i långpannan som jag sedan öste kalkonen med. Det tog fyra timmar att steka den . Potatis, gräddsås ( tog till vara på spadet från långpannan ) , gele, brysselkål, syltad pumpa till . Alla åt andäktigt. Jag är så bra på att laga mat att jag nästan blir kär i mig själv. Glass med varma körsbär till  dessert.

Mina fyra vänner hade aldrig träffat varandra tidigare och de hade roligt ihop. Skönt. Jag är lite glad igen och det känns ovant. När kommer demonerna tillbaka och slår klorna i mig ??

Stjärnorna på slottet...

...kunde jag vara utan. Jag orkade inte titta färdigt. Gardell var divig och tog plats, Dellert hinkade och var tillkämpat ekivok, Scheja var tyst och vacker, Loffe plump och Schollin teatrealistisk . Gick och lade mig í badet istället.  Tvivlar på att jag kommer att se resten av programmen. 

Nu så är den....

..glada julen slut slut slut , eller nästan i alla fall och den från vår tomt på landet huggna gran står på balkongen med lampor i tre olika färger och lyser så kitschigt. Jag blir så glad när jag tittar på den . Anledningen till att den är förvisad till balkongen är att jag är allergisk mot granar och plastgran kommer inte ens på fråga . Där gär Svenne Banan gränsen för min del .Dårå 

Läser pluras* blogg i pocketform och det är då ett jävla drogande sidorna igenom.  Men han skriver om mat så att jag börjar dregla och skriva det kan han onekligen . Fast just rocksnubbebagen inte är min grej ** Så har jag svårt att släppa boken 

Har i stort sett inte gjort någonting förutom att köra mor till Centralen, baxa upp packningen på tåget till Göteborg och sedan stått som den kärleksfulla dottern jag egentligen är och  vinkat av henne . Sett på film , sovit , ätit julmat för sista gången i år och spelat spel med herrarna . Jag fuskar jämt i spel, 

Lillebror ringde och bjöd in oss till dem för att äta gott och fira in tolvslaget hos dem på inte helt oväntat nyårsafton . Dårå. 
Min yngste bror är som storpappa åt oss allihopa, fixar , trixar och donar . Jag är så innerligt glad åt min familj. man och barn . Mina syskon. Min mamma . Att ha en familj är guld värt . Ingen ny plattTV eller dyra saker kan uppväga det .

Dippade vådligt dagarna före jul . Så till den milda grad att jag funderade på att kanske ramla på 24522 knivar, rakblad eller insulinpennor . Eller hinka i mig 353122 tabletter. Jag har planerat min begravning i detalj. På kistan ska det stå två champagneglas, mina skyhöga skor med strass och mia glamsmycken . Sen så har jag skrivit en lista vilka som INTE ska få vara med på minnesstunden . Det livade upp mig så pass att jag började fnissa. Är inte det den optimala hämnden typ? Jag gillar hämnd.


Nu till sängen . I morgon ska jag steka fyra kilo kalkon , göra hasselbackspotatisar , gräddsås , ansa brysselkåål, duka vackert mm . Fröknarna Von Phalen *** och nygifta Anna och Pia kommer . Mina älskade regnbågsvänner som älskar mig trots att jag är fet, femtio och fibrovärksangripen . Skönt. De övriga i perferin behöver jag inte . 

Så..hur var er Jul??

* Eldkvarn ni vet 
** Jag vill ha glamouuur !
*** Två förtjusande herrar i min ålder. 

Julafton i all ära...

..men finns det något mer rogivande än juldagen ?? Alla hasar runt i slappkläder * raggsockor, glor på film, sover på soffan, gnassar skinksmörgåsar, dricker julmust eller hinkvis med the ,äter frukt, knäcker nöter spelar spel , triva och är glada över att vi är vi .Vår familj. * I motsats till julafton då alla är finklädda.

Familjejul och fääjjsbook

>Julen då? Helt underbart hos min bror . Musse som sov på soffryggen , alla god mat , allt skratt  den fina dukningen

gemenskapen , svägerskan C:s och min succe som tomtar hon i röö luva och taladens finlandssvenska och jag i gliterluva som pratade dalmål. Vi hade oerhört roligt. De övriga hade kanske inte liiika roligt. Knäck, frukt , glädje och gemensamma skratt åt Kar-Bertil . Och snäll hade jag varit . Fick Gaultierparfym av bror och svägerska, Schrek 3 och Trollkarlen från OZ *av E , presentkort på Kicks av mannen , god tväl av D och scrappprylar av mor. Men det bästa var att vi är en familj som tycker om varandra. Då blir man inte elak eller vad fan vet jag .

Midnattsmässa i kyrkan med hela familjen, solisten sjöng " Helga natt " så vackert att mina tårara trillde . Somnade till sönerns glada skratt när de tittade på "American Dad ".

Hoppas att ni också hade en fin jul med gemenskap ihop  era familjer!* Jag har spelat sönder VHS  versionen
2008-12-25 @ 10:59:15 Permalink Familjen Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nu så....

..finns jag inte på Facebook längre. Känns offatbart skönt, Jag har kanske blivit vuxen :)
2008-12-22 @ 15:19:29 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Dialog i förorten

Den arga hustrun ( jag)
- Fan du får inte arbeta sä här mycket ( 65 timmar den här veckan ) du är inte purung längre. 54 år faktiskt
Mannen 
- Men ,inte är jag så gammal!
DAH
-Jooo, tre år äldre änmig ju
M-*räknar efter* Fan det stämmer ..
Han är lite söt i alla fall.. 
2008-12-20 @ 21:21:04 Permalink Familjen Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lyckan är fullständig.


Jag hittade äntligen VanillaCoke . har förstått att jag förmodligen är den enda i Sveriga som fullkomligt älskar den . Jag står ensam på VanillaCoke barrikaden . Det är tungt .

Förutom att flamsa så har jag skurat alla golv här hemma , strukit de speciella juldukarna , gjort fler mozartkulor* tillagat kycklingfrikadeller i tomatsås med hemlagad tagliatelle . Sa jag att jag missbrukar koffeintabletter?? 

* För att ge bort . Visst är jag ofattbart rar?? 
2008-12-20 @ 17:10:01 Permalink Svammel Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tre bra saker

Jag ska göra som tjommen Jerry , fokusera mig på det positiva
1. Träffade nya chefen som var trevlig. Riktig rar faktiskt till skillnad mot de två ärkemarorna S och A som vi har haft i fyra månaderoch som redan har gjort sig imopulär. Starkt jobbat liksom. 

2. Nya ägare på filmuthyrningen som är oerhört trevliga och servisminded till skillnad mot de förra som var skitsura och spelade hiphop heeela tiden . Fast det kändes lite wierd att prata solarium med en kolsvart man . Dårå. 

3. Apoteket har återigen fått in koffeintabletter . Min enda drog. 

Se vad lätt det var att få en sur piraya glad!
2008-12-19 @ 13:29:35 Permalink Svammel Kommentarer (10) Trackbacks ()


Audreyflickorna

Jag har sträckläst boken Audreyflickorna av Monika Björk  och om jag begagnade mig av ordet mysig vilket jag inte gör eftersom det är ett vidrigt ord  som borde vitesföreläggas så hade jag använt det om boken . Den var trevsam helt enkelt. Sex kvinnor som på sjuttiotalet arbetade som journalister på en kvällstidning ses varje sommar på en ö ute i skärgården. Det är vänskap och värme . Jag fnissade , hinkade the , min nya favorit är indiskt med kardemumma och andra kryddor . Och som min språkguru Niklas mycket riktigt  säger så heter det inte  chaithe . Ordet chai betyder just the .Thethe alltså jagblirsåtrött på att theproducenter inte fattar det. Ska riva öronen av alla som säger så. 

Jag är skärgårdsfreak och borde faktiskt få bo ute i havsbandet . Är det för mycket begärt va ?? Ellur?? Jag vill inte ha massa fula foppagrannar omkring mig. Jag hatar grannar . Men gärna en vecka i skärgården med sex vänner . Om jag står ut med människor omkring mig så länge. Bodil , snart gifta Anna och Pia och Malo är självskrivna men sedan då? Jag har bara fyra  riktigt nära kvinnliga vänner som skule stå ut med mig på en ö . Tragiskt men sant . Kvinnor gillar inte mig . Det gör mig ledsen. 

Så jag plockar med mig fem cyberbrudar som jag lärt mig tycka väldigt mycket om 
1 . Anna från Väsby för att hon har ett varmt hjärta och är en jävel på att baka .
2. Ela för hon hajjar hur det är att ha ett bergodalhumör och sä är hon noggran och duktig på att städa 
3. SoP för att vi är jämngamla och har lika ont hela tiden. Hon skulle förstå mig 
4.Malle för att hon är klok, duktig och lika fåfäng som jag är 
5. Lisa Förare Winbladh * för då får vi god mat och även hon har ett varmt hjärta och är skitrolig.

Så brudar hänger ni med på min cyberö??
 

Jag skulle ha tvättat idag och vaknade tio minuter innan så det var kört . Det tar en timma för min kropp att leda upp sig och inget tvättmedel hade jag . Min vänstra hand är partiellt bortdomnad och jag tappar hela tiden saker.har svårt stt stänga lock och ta upp tidningar med den handen . Mina ögon lyder mig inte och jag skriver fel hela tiden . Det gör mig oerhört obeskrivbart ledsen. 

* Är den enda som jag vet hela namnet på och som det är ok att skriva det . Så det är inte namedropping om nu någon skulle tro det . I så fall orka liksom .
2008-12-19 @ 10:31:52 Permalink Ilska, böcker , vänskap Kommentarer (5) Trackbacks ()


En ledsam dag .

Begravning * med tung sorg ** alla förtvivlade och kunde inte förstå att han nu inte  längre finns hos oss . Vem ska jag nu titta på gamla svenska långfilmer med ?? På träden strax bakom graven där kistan skulle sänkas så satt en fågel och sjöng högt. Kändes som en sista hälsning . Jag grät så jag var helt slut .

Hade ett sorgligt samtal när jag kom hem. 13-åringar ska inte hänga i värstingäng , halsa vodka , röka som fan och vara uppkäftiga mot de som vill dem väl. Sen ska de inte ha storebröder som köper ut sprit åt dem . Blev ännu mer ledsen. 

Har berättat för D hur mycket jag älskar honom och att han är bäst i världen -Jajajaja , jag vet sa han och WoWade vidare , ringde E på jobbet och sa samma sak-Ja, det vet jag väl.. blev skitskraj när du ringde trodde att det hade hänt dig , D ,pappa , farmor, mormor något jue. Ungar . 

Nu ska jag tröstscrappa , funkar alltid. 

* Judisk begravning d begravs de snabbt efter dödsfallet .
** Ja, vad fan en begravning brukar inte vara direkt uppsluppen .
2008-12-18 @ 15:34:26 Permalink Sorg Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ännu en listjävel

Åtta favoritprogram

Kobra
På spåret 
Vad blir det för mat 
Ett herranns liv 
Sensåkommerjagintepånågotmer

Åtta saker som jag gjorde igår
 
Steg upp tidigt.
Tvättade sexton ton med tvätt
Lånade fler böcker på biblioteket .
Grät över en död vän
Flamsmailade med bodil
Lillagade Dumplings
Lagade kycklinggryta med smak av Eritrea.

Åtta saker som jag ser fram mot :

Julafton
att få träffa familjen ( se ovan)
Min gravade lax 
Ett nytt bra år.
Resultatet av mitt beslut 
Våren!
England i vår

Åtta favoritresturanger 

Mitt kök
Herrgårdsvägen i Surte ( lillebrors kök ) 
Texas Long Horn ( här snackar vi köttstycken) 
Rest Gondolen
Vårt eget Sushihak
Fredsgatan 12 
Zink grill

Åtta saker på min önskelista
En värkfri kropp
En lugn själ
En lycklig och harmonisk son
Tillit 
Självkänsla
Bättre ekonomi
Ett annat arbete
Galet mycket med vackra skor!!

Ätta saker som gör mig irriterad ( va ? Bara åtta ?? )

Ohyfsade människor
Foppatofflor
Smulor på golvet
Att jag bara städar och städar och det märks fan inte 
När jag inte får mat på bestämda tider.
Att jag tar åt mig för lätt
När inte allt står i bokstavsordning.

Åtta saker som gör mig glad 

Min man
Våra två söner 
Vär övriga familj ( mamma, svärmor, syskon med familjer och U: syster S med familj ) 
Att jag har tak över huvudet 
Att det finns rent vatten i kranarna
Mina vänner . ni är ovärderliga 
Att jag inte behöver bli fängslad för mina åsikter 
Att jag alltid reser mig trots alla motgångar 

Jag utmanar Jerry . Tennis och Ung tant !
2008-12-17 @ 19:40:59 Permalink Listor Kommentarer (4) Trackbacks ()


Matlagning och bakning är bra terapi...

..för mig när jag är ledsen . Så håll till godo

Duniga saffransbullar med vaniljgrop 
 Det ska bli 20 men jag brukar göra 15 megabullar . Ska det vara så ska det vara ordentligt. 

100 g smör
2 dl mjölk 
1 msk marsalavin ( kan uteslutas 
25 g jäst för söta degar
172 dl strösocker
1 äggi påse saffran
7-8 dl vetemjöl
Vaniljkräm  
1 1/2 dl vispgrädde
1,1/ 2 mskmaizena majsstärkelse
2 ms strösocker 
2 tsk vaniljsocker *
 2 äggulor 
Garnering 
30 g smält smör 
1/2 dl socker 
Ugn 250 

Gör så här 
1. Smält smöret i en kastrull . Tillsätt mjölken och värm degspadet fingervarmt . Smula ner jästen i en bunke . Häll över degspadet och lös upp jästen. rör ut saffranet i spriten om sprit ej finnes så rör ner den i degvätskan
1. Tillsätt socker. ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman degen till en smidig blank deg . Låt jäsa övertäckt till en dubbel storlek ca 30 min 
3.Vaniljkräm
Blanda alla ingridienserna i en tjockbottnad , rostfri kastrull . Rör under uppvärmning och låt krämen sjuda 3- 5min .
4. Ta upp egen på et tlätt mjölat bakbord och arbeta de lätt . Dela degen i 20 lika stora bitar . rulla till bullar och ställ dem på en plåt med bakpapper . Låt jäsa i 20 min under bakduk . När halva jäsningstiden gått så gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en msk vaniljkrämi fördjupningen . När hela jästiden gått pensla bullarna me duppvispat ägg . Grädda i mitten av ugnen 5-10 min .
5. Garnering : Pensla bullarna med et smälta smöret och doppa den därefter i strösocker. 

* Gör vaniljsockret själva!


2008-12-16 @ 18:57:14 Permalink Mat Kommentarer (1) Trackbacks ()


I mitt nästa liv....


..så ska jag se ut så här ! Så långt bort från foppatofflor och leggins man kan komma . Dessutom så ska jag spela trombon .  Sådetså. 

.....vilken pingla ! Så smal vill jag också vara !!


Gillar vintage klänningen .
2008-12-16 @ 18:00:53 Permalink Glamour Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sorg och sanningar.

Gick en pomenadjävel och på tillbakavägen så slank jag in på vårt lokala cafe där stammisarna satt bland annat Herr von snorkig Isterbuk . Jag ogiilar honom vådligt mycket . Han skroderar om sin manlighet , sina pengar och blablabla . Han fäller dumma plumpa kommentarer ( är det vanligt hos Herrar som är 59 + och uppåt? *) 


Herr Von snorkig Isterbuk :
-ja, ni fruntimmer** i den här åldern ( jag och en tanta som är 65 ) brukar bli så elaka.
Jag :
* Gav  honom en iskall blick och sade
- Jag har alltid varit elak.
Ochsenvardettystpåhonom .

Kom hem och fick beskedet att enn vän dog igår kväll. Inte ens fyllda fyrtio . Jag satt mig på stolen i hallen med telefonen i handen och grät. Fan !! Vad är det för jävla sätt att dö så där så ung ?? Va? Va?? .Ska knalla iväg till blomsterafären och skicka en blomma till hans gamla föräldrar. 

* Jag vet att det finns undantag
**Det ordet gör mig rabiat
2008-12-16 @ 12:44:31 Permalink Sorg Kommentarer (3) Trackbacks ()


Jag har Elvisknarkat

..i kväll . På Cirkus var vi och lyssnade på "Elvis forever " * behöver jag berätta att jag var vrålneggo först? Jag  blängde ilsket på alla dinosaurier som hade kort rött hår ,jättestora öron,spetsiga kåjjbåjjstövlar  eller kala skallar med en liten fjantig hästsvans i nacken  fula T-shirts och skinnvästar som inte gick igen över dera magar . Fansjävlarssatansk*kfjantar . 

Jag suckade och spottade Robban Wells som satt på sämre platser än vad vi gjorde alltså var vi med prominenta än vad han var , förmodar att äve han hade fått gratisbiljetter ** och Per Eggers såg ut att vara lika full som han var i Sällskapsresan **' eller så ser han ut så .Vad fan vet jag. 

Ja, showen då? Faktiskt helt  fantastisk . Första halvtimmen så grät jag eftersom jag tänkte på Pappa Birger som spelade Elvis kvällen innan han dog ifrån oss och följdaktligen så spelade Elvis på minnsestunden för honom men jag bestämde mig för att han var med någonstans , under en av strålkastaren kanske ? För visst var han med!!

Henrik Åberg lät som Elvis och eftersom jag är uppväxt med Elvis så var jag helt salig, hade Wooden heart som vaggvisaoch grät när "In the gettho " åkte ut från Tioitopp  . Musik gör mig  lika hög som Turning  Torso . Ett fantastisk band **** och ett extra plus till blåssektionen . I mitt nästa liv ska jag spela trombon. Hela tiden 

* Inga fnysningar tack. Här i bloggen är det jag som fnyser 
**Kontakter vet ni ( Tack Solveig!)
***Ja, han körde in sim jättebåt i poolen .
**** Gitarristen är Solveigs granne så det är väl han som ska ha tacket!!
2008-12-15 @ 23:35:46 Permalink Lycka Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tillbakablickar

På året som gick

På plussidan :
Middagen i blå hallen i Stadshuset i våras.
Att D mår så mycket bättre
E: studenexamen
Dag Vags spelning på Mosebacke .
Nytillkomna vänner.
Mitt beslut.
Englandsresan!!!

På minussidan :
Den urdåliga sommaren
Att jag har varit så ledsen 

2008-12-15 @ 09:43:45 Permalink Listor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mulen måndag

Var fan är solen?? Är nog den frågan som jag har ställt mig det senaste året. Jag vill ha en gnutta sol och lite tillförsikt. Är det för mycket begärt ellur??

Var och handlade för den sista femhundringen igår. med en ängslig blick på scannern och ett öga på inköpslistan så fick vi ihop två kassar som med lite trixande ska räcka tills på fredag då kontot fylls på med sjukersättningen som man då inte blir fet av, är fet ändå. Vårt lokala ICA är näst dyrast i kommunen vissa varor och då pratar jag basvarot är dubbelt så dyra på vår lokala skitaffär . I den här kommundelen så bor inte de mest välsituerade , många äldre, en hel del arbetslösa/ utförsäkrade och fem våningar med studenter i ett studentboeende . Inte i höjd med lärkstadens ekonomi ja, invånarna menar jag så klart. När jag ser Herr Icander pösa runt i sin affär brunbränd * och golftursslank så vill jag slå ner honom eller göra en minirevolution . Vi har inte råd att handla i den affären mer än nödvändigt . Svärt att gynna det lokala då. 

Har länkat och tagit bort några länkar . Läs Niklas som ALLTID skriver bra och så även trollhare . Mina länkar är en mix av modebloggar och politiska sådana . Som jag en mix av  båda världarna . Jag är inte tillräckligt politisk för att platsa in i den politiska sfären , inte tillräckligt snygg för att passa in i modevärlden och inte nördig nog att passa in hos matnördarna . Och vet ni en sak? Det struntar jag numera fullkomligt i Bortplockade är de som jag hade bara för att vara snäll. Jag är inte snäll längre . En del har lösenord och är då inte länkade som tex Anna i Väsby som är min vardagshjältinna . Hon reser sig hela tiden på tre och ger sig inte . Hon är inte med i min lista som sagt men hittar henne i alla fall. För jag anser att hon är värd att läsas. 

Jag lyckade skriva massor om egentligen ingenting  . Det är väl en bedrift i sig ?? 

* Just bränd, ser ut som en krokodilväska 
2008-12-15 @ 09:12:23 Permalink Svammel Kommentarer (2) Trackbacks ()


Svammelsöndag

Tänk vad två fester kan skilja sig från varandra! Förra lördagens och gårdagens . Hos Pia på söder så var det så trevligt att jag bara inte ville att kvällen skulle ta slut . Alla vänliga, trevliga kloka och vackra människor som vi minglade runt med. Fantastiska Pia, ubervackra Marc , min själsfrände Magnus som är både snygg och rolig , Underbara Lusifran , bästa Niklas  , Rickard, Jesper , Andreas och alla er andra som jag tyvärr * glömde namnet på ,

Vinbål. glögg, pepparkakor, lussekatter, ischoklad, nutter , frukt, allvarliga samtal. flams , skratt och så mycket kärlek mellan alla att jag ville lägga mig ner och gråta av pur lycka . 

Sen tog det två djefvla timmar att komma hem men det var det fan värt, . Mannen och jag bara log hela vägen hem och U sade " Jag kommer inte ihåg hur man gör när när jag ska umgås med straighta personer , jag vill inte minnas heller är så glad efter den här kvällen, 

Dävna som två gamla vrak har vi vari hela dagen. Men lyckliga vrak. Lyckliga över att ha så fina vänner och att det snart är JUUUUUUUUL!!!!

* Supersenil 
2008-12-14 @ 15:21:41 Permalink Lycka Kommentarer (5) Trackbacks ()


Är det så konstigt....


...att man blir förbannad ?
Scen vårt jävla ICA

Medverkande :
Blyg kassörska
Arg Piraya
Oförskämd isterbuksförsedd gubbe

Oibg
-När börjar fyrverkeriet ?
Bk
-Vilket fyrverkeri ?
-Oibg
-Ja, det som det står om i broschyren som ni delar ut * pekar ilsket*
AP
-Men då kan du väl för i helvete läsa det själv !! *Stegar ilsket ut ur affären
2008-12-13 @ 15:25:34 Permalink Ilska Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sur som en.....citron är jag . Frågade mannen om vi skulle äta frukost ( klockan var typ halvelva ) och han svarade lite syrligt att det gjorde vi varje morgon. Jisses det var som att släppa på en uppdämd fors . Jag blev skogstokig, Skulle flytta på stört , raseristädade ett badrum och grät sen som en flodhäst . Hormonstorm av trefje graden . Det är oerhört synd om mig faktiskt.
2008-12-13 @ 14:13:47 Permalink Lyxproblem Kommentarer (0) Trackbacks ()


Väder och sjörapport ...

....är för mig vad oxascand är för oroliga själar . Jag blir som en lugn ko när jag hör det . Eller blev. De har bytt uppläsare . Hon läser för fort . Hela mitt jag är i uppror .
2008-12-12 @ 22:12:07 Permalink Lyxproblem Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag blir vansinnig.....på detta regnande! Ge mig snö för böfvelen!! Pratade med svärmor som berättade att de hade massor med snö och jag såg framför mig fullmånen som lyser på de snöbemängda åkrarna .Här är det grått ! U vill att jag följer med upp efter nyår men jag vill umgås med den yngste innan han rycker in i Boden . Min beebiis .

Förutom snö så vill jag ha ork och livsglädje .  Ge hit! Jag tillhör den här tråkiga generationen som inte tycker att det är ett dugg så där Ann Söderlund charmigt att ha det grisigt och stökigt hemma tvärtom så tycker jag att det är osmakligt. Så jag plockar och fejjar . Rätt åt mig för att jag inte är Wild and crazy.
2008-12-12 @ 17:26:26 Permalink Svammel Kommentarer (3) Trackbacks ()


Glögg och grunnanden

Blev igår gramse på  personalen på Lindex  som under tiden att de expiderade mig tuggade på- Ja, men jag tar två flskor vin det blir mysigt och så tar vi den och den bussen blabla . När jag bad om en kartong så suckades det ljudlig. så nu  jag har mailat till huvudkontoret  och klagat . Prata privat gör man inte inför kunder , inte om man har ett uns * av folkvett i alla fall  . Jag är en riktig kärring och det känns bra . 

Blev iväglockad på glöggfest igår och eftersom jag är så svag för smicker så -Det blir inte detsamma utan dig! Och -Men vem ska då lysa upp sällskapet ? Inte fan kunde jag neka då!  Så jag drog på mig glitterluvan målade ögonen och susade iväg . Glöggen var så stark att jag höll på att trilla in i den gigantiska Disneygranen så jag nöjde mig med ett glas och massa skvaller . Att XX ljög om att hans mamma hade fått en hjärtifarkt på min 50-årsfest hade jag ju på känn , skönt att få det bekräftat . Men när skitsnacket om honom accelererade så sade jag stopp. XX och jag har haft så roligt ihop och jag vill minnas allt roligt . Det är synd om honom som snackar skit , ljuger och ingen utom förortsfaghagen vill umgås med honom. Straff nog kan man tycka . 

Sen så fick jag höra skvaller nog att fylla 34532 nummer  av Se och Hör . Det var upplyftande    . 

* ca 3,13 gram ( när det gäller guld i alla fall) 
2008-12-12 @ 12:14:10 Permalink Oggande Kommentarer (3) Trackbacks ()


Paybacktime

" Röntgen visar låg disk c3-4, c 5-6  och c7 reaktivaa förändringar på främre kotkroppskanterna och förträngnig av bilateralt c3-c4 samt diskbråck  i c5-c6 ". Man behöver inte vara ortoped för att fatta att jag har jävligt ont , vissa dagar olidligt ont . Jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om mig utan det är mest för att jag måste skriva av mig . 

Det som stör mig är kommentarer som " Vad skönt att jobba så lite " Idioter överallt. Jag har ont i magen varje dag eftersom jag inte vet hur mycket pengar som kommer in varje månad . U arbetar massa extra och är ständigt trött han med . När jag säger det så svara han " Det är så man gör för den mann älskar , du ställde upp för mig när jag pluggade nu är det min tur "

Man gör så mot dem man älskar annars ha rman ett ego stort som en kommunal sopsäck. 

Har varit på biblioteket i dag och lånat massor med böcker om Bang för mitt skrivande . Det var en cool dam det!! Handlade julklappar och  var så nöjd med koftan till svägerska C tills jag upptäckte väl  i hemmets lugna vrå att den förmodligen är för liten så jag måste asa mig in till staden och byta den . FAN . C är slank som en vidja men den här tröjan skulle sitta stramt på en lyktstolpe . Typ . Så smal vill jag bli . Smal och elak . Lykstolpssmal är dagens ord. 

Jag blir trött av denna värk och orkar inte med att leta rätt på bullreceptet men det kommer snart. 
2008-12-11 @ 19:05:12 Permalink Oggande Kommentarer (6) Trackbacks ()


Den här dagen..

..skulle jag vilja radera .

Jag somande fyra i morse så jag sov till tio och var däckad . Orkade inte bädda sängen , dammsuga , skura golv eller vara flitig. Har ont , blöder sexton hinkar med näsblod och deppar . Vimsar runt och får ingenting gjort så jag läger mig i soffan och tittar på Maffiabröder istället. Utan dåligt samvete !
2008-12-10 @ 15:00:06 Permalink Oggande Kommentarer (6) Trackbacks ()


Utmanad!

Har jag blivit av Jerry och eftersom jag tycker att han är en hyvens tjomme så kommer den här !

Sju positiva dygder

Dygd  virt ( motsatsen till vällust )
Jag är en sann hedonist. Nästa fråga.

Öppenhet. liberalis ( motsatsen till girighet )
Jag tror mig vara en  öppensinnad person både när det  gäller människor och i att vara generös .

Avhållsamhet- frenum ( motsatsen till frosseri )
Jag är ingen lagom person det är en av mina största problem . Jag äter för mycket , shoppar för mycket, älskar för mycket , hatar för mycket om jag inte skärper mig och lägger in bromsen i tid ( och sköter min medecineringen). Så nej, jag är inte avhållsam.

Flit - industria ( motsatsen till lättja ) Ja, jag är en flitig person . för flitig( även om min mor brukar säga att jag är flegmatisk då hon jämför mig med svägerskan C som hon nog hellre hade velat ha som dotter ) för mitt eget bästa. Varvar  då 
aldrig ner  . 

Tålamod -patienta ( motsatsen till vrede) 
Mitt största problem då jag är kroniskt förbannad och otålig . Jag jobbar med det varje dag och snäser inte av alla heeela tiden .

Medmänsklighet -humanitas ( motsatsen till avund ) 
Trots min fientliga sida som skymtar fram här med jämna mellanrum så är jag en snäll människa som verkligen älskar mina nära och kära . Sen så är jag avundsjuk på de som är mer lyckade än mig . Och på vackra människor . Ytlig som jag är . 

Ödmjukhet -humilitas ( motsatsen till högmod ) 
Jag ger ett oerhört snorkigt uttryck då jag är osäker på mig själv men slår på mig själv varje dag . Men ödmjuk ?? Jag vill gärna tro det .

Alla dessa dygder har något gott i sig . Jag följer inte alla till punkt och pricka men vill gärna tro att jag  trots allt är en god människa . 


2008-12-10 @ 11:32:13 Permalink Listor Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tack Anna!

Som synes har pimpat upp min blogg. Jag tänker cyberfria till henna 

Så Anna ska vi gifta oss?? Jag laga rmat, du bakar och fixar bloggar? 

Alla är välkomna till cybervigseln . Dårå .

Mitt Jävla k*ki internet strular hela tiden och jag ringer Tele två och gapar på dem. 

Min magen värker dygnet riunt så nu är det ajöss med allt vad mjölk heter ett tag. även laktosfria produkter får se om det hjälper. 

Vådret är ju inte heller direkt humörhöjande .Ge mig lite sooool!


2008-12-10 @ 11:00:10 Permalink Svammel Kommentarer (2) Trackbacks ()


Du var dig inte...

..lik sa XX när jag ringde och tackade för senast. Ja, då förutom håret som är silvrigt och långt så förstod jag vad han menade. Jag är  numera iakktagande och sval. Avmätt på något sätt. Är inte så där galet spelat glad längre. Jag är inte galet glad så varför låtsas ?? Det här stör människor. De blir osäkra på mig. Bra . Då har jag lyckats.

Jag är lite småkär i Uppsala faktiskt . Linnea vars blogg jag älskar har flyttat till den gata i Uppsala som min grönögde vän bodde på i mitten av 70-talet . Världen krymper . Typ. 

Jag har svinont i dag , ska lägga mig efter väl förättat värv * jag är sjuk och får vila mitt på dagen . Har svårt att tillåta mig det bara. En sak som jag är stolt över är att jag 4,5 månader sover utan sömntabletter . Vissa nätter så ligger jag vaken men jag går ju inte upp tidigt för att arbeta så jag kan väl vara seg . Sömntabletter är också en flykt.  Att fly är något som jag håller på att vänja bort. Dags att möta demoner och annat skit . 

Ja..jag ska lägga in receptet på bullarna och svarapå era kommentarer . Jag lååvar!

* Tvättstugan. Så klart. 
2008-12-08 @ 09:44:48 Permalink Oggande Kommentarer (8) Trackbacks ()


BakresultatInte så vackra . Men goda , dunigt fluffigt goda . Saffransdeg och hemkokt vaniljkräm. Recept kommer i morgon -
2008-12-06 @ 16:30:25 Permalink Mat Kommentarer (3) Trackbacks ()


Julmarknader och julbak

Det var ganska så motvilligt som jag efter en vresig morgon tog mig till julmarknaden . Jag var då  vresig alltså ingen annan . Mitt redan dåliga morgonhumör sänks ännu mer då diskbänken flödar av disk trots diskmaskin. Attdetskavarasåjävlasvårt.

Vi tog oss till marknaden bara för att köpa lax * som då files på plats, När vi stod i den oändligt långa jävla kön så kom en av bygdens många ärthjärnor fram och frågade - Varfär är det kö? och när laxfileearna förklarade så kom nästa fråga - Är det billigt då ? - Nej, hade jag lust att svara -Det är extra dyrt det är därför som alla står i en låång kö. Jubelidiot.

Har bakat och väst omvartannat . Som bäddat för att gå på fest . Jag ska ha slitna jeans, sidenblus , högklackade leoprdskor och min mest snorkiga blick . Det blir divine . 

Här kommer bilder från vårt residens.

 

Den kiischiga hallspegeln .


Gottebordet med en gammal ledsen banan på . Som jag ungefär .

Och nej..jag tittar inte på varken Idol. Bonde söker fjant eller ensam mamma söker fjant . Jag tittade på Kobra** igår vilket handlade om Ragnar Östberg som bla ritade Stockholms stadshus . Klart sevärt . Om jag är en snobb?? Det kan ni ge er fan på !!

*Årlig tradition
** Går i repris i morgon kl 15 i TV2
2008-12-06 @ 16:08:28 Permalink Ilska Kommentarer (2) Trackbacks ()


MODO.....

...går det ju inte så bra för just nu . Sånen tycker att de har fel tränare " En sån där vänlig mysfinne " så jag tänkte att jag kunde bli deras tränare . Komma till Kempehallen iklädd högklackade stilettisar och ryta " NU JÄVLAR FÅR NI BÖRJA ÅKA SKRIDSKOR !! NI SPELAR VÄL FÖR ATT VINNA ?? ELLER VILL N SITTA I ERA SATANS GILLESTUGOR I FULA FOPATOFFLOR?? " De skulle hata mig. En ståckhålmare som kommer och berättar hur de ska göra . De skulle bli så förbannade att de vann. 

Har druckit vin och ätit blini med reker och romgukka * . har världens mest lyckade knäck . Det är adventspyntat och fint . Har bakat saffransbullar med vaniljgrop i . Allt är fridfullt . Efter att äntligen bestämt mig så känner ja gmig relativt fridfull. 

Trevlig helg på er!!

* sikrom och gräddfil .
2008-12-05 @ 22:13:37 Permalink Svammel Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nanne Grönvall...

..är oerhört rar och jordnära men visst är det lite LillBabs över henne ? Gesterna och sättet att tala. Sen så är det var och en fritt att tolka in om det är positivt eller inte. 

Hon den däringa programledaren Malou är ganska ohyfsad " Jag förstår inte hur man kan komma på att lägga fikon i glögg " som hon sa till damerna från Rosendal.Jag tycker att det låter som en ypperlig ide,  Lite nytänkande ellur ?? Jag tänker testa det. Sådetså.

Jag har världens bästa läkare . Var där igår och fick tre olika remisser . Livsviktiga faktiskt . Sen så är det färdigskrattat bakom min rygg och inga fler spydiga kommentarer . Mer skriver jag inte. Men jag ser fram mot att bli  elakare än någonsin. Varför ska jag vara snäll?? 
2008-12-04 @ 11:13:17 Permalink Ilska Kommentarer (7) Trackbacks ()


Underbar...


..... för liiiite hysteriskt har det blivit nu . Laga käk från grunden så behöver man inte bli så nojjig. 
2008-12-03 @ 13:49:31 Permalink Svammel Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mat!

Jag hitade receptet hos Hanna Kastås men gjorde min vana om det lite . Det här är inte ett dugg GI eller magert . Men gott!
Pasta med avocado.

1 burk philadefia ost ( jag hade inget så jag tog färskost med pepparrot i )
1 avocdo
1 eller hur många jävla vitlöksklyftor man vill h ai 
1 msk stark ajvar relish
1 en snutt rökt renkorv ( eller vad man nu föredrar att ha i ) 
Pasta

Smält färskosten, pressa ner vitlöken , hacka ner avocadon och rör om tills den smälter . Ös i ajvaren . läg gi korvsnutten . Värm rubbet. Smaka av med svartpeppar . Häll i den  pastan och rör om . Gott!!
2008-12-03 @ 13:33:07 Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lyxproblem

Jag har låtit håret växa så det räcker en bit nedanför nyckelbenen , dels för att jag tycker att det är snyggt med långt hår (  det är få som verkligen klär i kort hår) och så är det roligt att kunna variera sig lite . Men det är i vägen när jag ska sova!! Så här släpps det inte ner något hår till natten utan jag sätter upp det . Blir galen annars . 

I helgen är jag bjuden på fest och har ännu inte tagit ställning till om jag ska gå eller ej . Det är en fd väldigt god vän till mig som har fest . Men ..det har varit en lögn för mycket och han snackar skit om alla och då givetivs även om mig . Samtidigt så kan det vara skoj att träffa alla de som jag faktiskt har haft så roligt ihop med . Eller inte eftersom jag inte dricker mig full utan med säkerhet kommer att hålla mig till cola och då hela tiden bli ifrågasat varför jag inte dricker och få höra att jag är tråkig .

Eller så går jag dit..är en iakktagare och skriver ett vidrigt elakt inlägg sedan. Tänker vidarutveckla mina elaka sidor. 
2008-12-03 @ 12:13:27 Permalink Svammel Kommentarer (3) Trackbacks ()


Värdovtande

Jag har ...
.  varit Prinsessa i  en skolteater . Hade spetsvantar och prinsesskrona .Så egentligen är jag en prinsessa.
.  keps som har tillhört Carlos Santana . Och jag som inte ens gillar Santana .
Haft snöbollskrig med den då relativt kända  Johny Nash och den då nu inte lika okända Bob Marely i Häggvik . Johnny var mer känd då på 70-talet .
. Severat både Ingmar Bergman och Bengt Feldreich när jag arbetade i krogsvängen . Båda var förtjusande herrar. 

De finns människor som berättar för mig att de tycker att jag försöker imponera på dem  med mitt namedroppande sen så säger de att de inte blir det  Jag förstår helst som de då har väldigt rafflande liv. Not. Studsa åt helvete, 
2008-12-02 @ 18:32:30 Permalink Ilska Kommentarer (7) Trackbacks ()


Men allvarligt...

..ungar som tar sms lån förstår inte bättre det kan jag hålla med om . Men fullvuxna män och kvinnor som uttalar sig i tidningen och är på bild med markerade bittra labia veck och som säger " De lånar ut till vem som helst "  Eha..jaha ?? Borde man inte dra öronen åt sig då? Ellur?? Idioter överallt. 

Jag hämtade tvätten och de jävla satans torktumlarna är så dåliga att nästan all tvätt är fuktig och när jag skulle bära upp 124212 ton tvätt så hade jag glömt att ta upp handtagen i kassen innan jag öste ner tvätten så jag fick slita upp dem ( jag gör ingenting lugnt och sansat ) så det fastnade strumpor i handtaget och det fullkomligt regnade ner strumpor på golvet . Jag höll på att dö av ilska . Sa jag att det var synd om mig ?
2008-12-02 @ 16:41:24 Permalink Svammel Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ruby Tuesday...

..håller fortfarande . Frågan är om jag gör det . Håller alltså. Tveksamt. Men Stones har gått varm här En ung Mick Jagger hade gärna fått gått varm här . Om jag hade orkat alltså. 

Var och handlade och ville bara DÖÖÖÖDA alla fula människor i min närhet . Pang bara . Men de två pojkarna som sjöng " Hejsan hoppsan falleralala på Juleafton ska varenda unge vara glad " omochomigen fick mig att le . Barnens pappa bet ihop kinderna så hårt att det sprutade tandsflisor. Lagom åt honom .

Har kollat på fetischklubbs bilder och retat ihjäl mig på alla spelande tungor på alla bilder . Ska det vara kinky ?? Va? Va? Men Elva och Sagobarn är så vackra att de borde få böta. Dårå.

Var till Sörmland igår och hälsade på min forna arbetskmrat ( hon har sveriges snyggaste kindben )  som bjöd på god soppa och creme caramell . Så gott ! Vi fick julklappar ! Sen så är jag kär i hennes hund Gibson .Tänkte smuggla med mig honom hem .

Åtta jävla maskiner med kläderlakanhanddukarochfan .  har jag tvättat . Hat . Kycklingen ligger i marinad , snart kommer den yngste hem blöt efter en dag med utejobb. Min bebis.

Jag tittade mig igenom Gudfadern boxen i helgen och tänker banne mig se den igen . Har druckit en liter Coca-cola zero och är helt stissad. Funderar på att baka saffransbullar med vaniljgrop i . Avskyr lussekatter .  

Men alltså...ska jag alltid vara så här trött ?? 
2008-12-02 @ 15:43:34 Permalink Svammel Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0