Lång dags färd mot natt

..var hela gårdagen. Somnade sent på lördagsnatten eller tidigt på söndagsmorgonen om man vill vara petig . Resten av familjen kom hem efter en veckas norrlandsvistelse. U:s 82-åriga mamma hade bakat två små HINKAR med havrekex till oss. Hon är otrolig ! Jag kunde inte somna på natten. Månjäveln lyste starkt  *genom förnstret och vid fullmåne sover jag inte och inte blir det bättre av vårt meningsutbyte som jag då inte tänker nämna ett ord om **. Det är inte helt friktionsfritt att leva med en annan person . Jag somnade fyra på morgonen och vaknade kl sex  av att en kallsvettig mycket smärtpåverkad son stod vid min sängkant och var ynklig. 

Så det var bara att kliva upp och ringa ambulans för njursten ska fan tas på allvar . Två trevliga ambulanskillar tog hand om oss vid horisonten så var himlen vackert blodapelsinröd . På DS fick vi ett rum och en söt blond västmanländsk syrra tog hand om oss och efter jag vetefanhurmånga timmar kommer Dr Barsk in. Kortkliptt slingat hår , argsint gång och byxor instoppade byxor i strumporna och ilsket röda foppatofflor . Hon stegade fram och frågade "-Jaha , och vad är det som för dig hit idag ? Jag hade lust att svara att vi inte hade något för oss på söndagsmornarna så det var därför vi åkte in på akuten en söndagsmorgon. Hon fortsatte att vara bufflig och till hänsyn till äldste sonen så skriver jag inte mer . 

Men jag stegade ut och fick tag på en sköterska och frågade efter läkarens namn då jag påpekade att hon var otrevlig och att jag tänkte riva upp himmel och helvete om det här. Och se...en mycket trevlig läkare kom in igen . Jag blir ofta kritiserad för mitt humör. Men ibland så är det av godo .

Handlade massa tråkigt käk med hjälp av Mannen och den äldste sonen. Min vackra olyckliga son . Jag överför alla mina dåliga gener på sönerna och det gör mig så bedrövad, Bedrövad är nog det ord som bäst kan beskriva mitt tillstånd just nu . Jag finner ingen riktig glädje i någonting. Jag glömmer hela tiden var jag gör av saker och letar efter allt hela tiden  .Är blank i huvudet . 

Gårdagen slutade väl med god mat *** och min mafifiga pavlova . Läste ut Läckbergs " Sjöjungfrun " **** som var olifdligt spännande och slutade med värsta cliffhangern. 

Hittade en rååsa kalender  . En klen tröst . Hoppas att ni alla mår bättre än vad jag gör. 

* Månen ligger ovanligt nära oss den här gången .
** Han baktalar aldrig mig så varför ska jag skriva då?
*** Inte ens mat är roligt längre.
**** Julklapp.

Kommentarer
Postat av: åsa

Har stackarn njursten...hualigen va ont!

Rätt av dig att säga till om läkaren tycker jag, alla har rätt till ett "mänskligt" bemötande och är man då sjuk, hur sjutton uppfattar man inte en sån läkare då...

Har också "läst" (talbok) sjöjungfrun nyss och tyckte att den var bra.

Ha dé!/Kram

2009-01-12 @ 17:55:53
URL: http://tantraffas.blogg.se/
Postat av: //SoP

Ja,jag mår mycket bättre än vad jag kan tänka mig att du gör.Jag brukar bli lugn av månsken,men jag ska ju vara Motvalls kärring i allting! Men kanske är det den som får mig att svettas så kopiöst- phoSåg "foppa"tofflor i en katalog idag, o tänkte på dig;-)

2009-01-13 @ 05:19:04
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Ninde

Stackars sonen, tur att han inte var ensam utan hade någon med som sa ifrån! Hoppas han kryat på sig! :)

Postat av: Micael Rombin

Njursten är djävulens påfund, hoppas grabben mår bättre nu. Bra att du röt till, många svenska läkare skulle må bra av att höra en föreläsning av Dr. "Patch" Adams

2009-01-13 @ 10:24:01
URL: http://www.rombin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0