Matlagning och bakning är bra terapi...
..för mig när jag är ledsen . Så håll till godo
Duniga saffransbullar med vaniljgrop
Det ska bli 20 men jag brukar göra 15 megabullar . Ska det vara så ska det vara ordentligt.
100 g smör
2 dl mjölk
1 msk marsalavin ( kan uteslutas
25 g jäst för söta degar
172 dl strösocker
1 äggi påse saffran
7-8 dl vetemjöl
Vaniljkräm
1 1/2 dl vispgrädde
1,1/ 2 mskmaizena majsstärkelse
2 ms strösocker
2 tsk vaniljsocker *
2 äggulor
Garnering
30 g smält smör
1/2 dl socker
Ugn 250
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull . Tillsätt mjölken och värm degspadet fingervarmt . Smula ner jästen i en bunke . Häll över degspadet och lös upp jästen. rör ut saffranet i spriten om sprit ej finnes så rör ner den i degvätskan
1. Tillsätt socker. ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman degen till en smidig blank deg . Låt jäsa övertäckt till en dubbel storlek ca 30 min
3.Vaniljkräm
Blanda alla ingridienserna i en tjockbottnad , rostfri kastrull . Rör under uppvärmning och låt krämen sjuda 3- 5min .
4. Ta upp egen på et tlätt mjölat bakbord och arbeta de lätt . Dela degen i 20 lika stora bitar . rulla till bullar och ställ dem på en plåt med bakpapper . Låt jäsa i 20 min under bakduk . När halva jäsningstiden gått så gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en msk vaniljkrämi fördjupningen . När hela jästiden gått pensla bullarna me duppvispat ägg . Grädda i mitten av ugnen 5-10 min .
5. Garnering : Pensla bullarna med et smälta smöret och doppa den därefter i strösocker.
* Gör vaniljsockret själva!
Kommentarer
Postat av: Anna
Mums..noterar..ville bara meddela att du har mail..
Trackback